Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Защо UniBG екипа не е направил нищо за разпространението на db
UniBG Forums > Дискусии > Основни
MMDollar
Та въпроса ми е към екипа на UniBG, защо така сте позволили един сайт където е описано какво да се използва за да се декриптират пасовете и да се изтегли database на UniBG services.Поне това трябваше да направите а не аз да пишя на администратора на dir.bg където е направен сайта и на tranz.it където е хостнат db-то.Предпочитам да не казвам сайта защото неискам да си помисличе, че и аз го разпространявам мога да го кажя само на някой от екипа на UniBG ако се свърже с мен.Също ми е чудно дали някой от вас ще каже, че е чул за такъв сайт...ем на мен лично ще ми е малко чудно как така такъв сайт няма да го знае почти всеки.Това е което исках да кажя сега е вас ред да се изповядате като мен.

(Нямам нищо против, който и да е от екипа на UniBG и по нинакъв начин не искам да Ви обидя просто показва, че сте допуснали голяма грешка)
GoodINC
Аз за такъв сайт не съм чувал...
silence
Аз знам за два такива сайта. Единият е някакъв смотан форум, където "админисатратора" се прави на господ и раздава никове на който не е поискал, а другият е блог, открит чрез елементарен сърч в гуугъл. В интерес на истината който не е поискал, той не е намерил дб-то. Жалко, но факт.
DaDiablo
И един форум, където администратора се пише за играч от класа, хакер, кракер и какво ли още не wink.gif
Rolex
QUOTE(DaDiablo @ Dec 26 2007, 01:28 PM) *
И един форум, където администратора се пише за играч от класа, хакер, кракер и какво ли още не wink.gif

Това ако не е SlaSerX - кой друг ще е?

Предполагам , че е той , защото и аз влизам в един форум , където той пише редовно и имаше отделна тема "UniBG database"(or something;>) ,от него направена , и се досещате предполагам какво е написано в нея wink.gif
Mitak
Имам една идея, която ако се приложи, ще направи кражбите практически невъзможни.
Дори базата данни може да е с публичен read-only достъп wink.gif
silence
QUOTE(Mitak @ Dec 26 2007, 03:29 PM) *
Имам една идея, която ако се приложи, ще направи кражбите практически невъзможни.
Дори базата данни може да е с публичен read-only достъп wink.gif

Смяна на алгоритама използван за криптиране на паролите?
MMDollar
support@dir.bg до мен
Здавейте!
Файлът е изтрит от нашите сървъри.

Айде хората си свършиха работата wink.gif

[Мисля, че e време тази тема да се заключи то са видя на кой му дреме]
GoodINC
А к'во им пречи да го качат пак не ми е ясно :-).
MMDollar
QUOTE(GoodINC @ Dec 27 2007, 10:26 PM) *
А к'во им пречи да го качат пак не ми е ясно :-).

Е ми нищо...видя че днес ти дадох още един линк за db-то аз лично който сайт видя, че има качен този файл ще им пишя да го махат може да не съм никой в тази мрежа, но ценя труда който е хвърлен по нея.
NoEx
QUOTE(MMDollar @ Dec 28 2007, 01:19 AM) *
Е ми нищо...видя че днес ти дадох още един линк за db-то аз лично който сайт видя, че има качен този файл ще им пишя да го махат може да не съм никой в тази мрежа, но ценя труда който е хвърлен по нея.

В повечето случаи не се обръща на мейлите писани до съпорта, независимо от очевидното нарушение на правилата им за ползване на услугата която предлагат.
Narf
QUOTE(NoEx @ Dec 28 2007, 02:04 AM) *
В повечето случаи не се обръща на мейлите писани до съпорта, независимо от очевидното нарушение на правилата им за ползване на услугата която предлагат.

Аз пък съм останал с впечатлението, че повечето са доста отзивчиви.
NoEx
QUOTE(Narf @ Dec 28 2007, 02:25 AM) *
Аз пък съм останал с впечатлението, че повечето са доста отзивчиви.

За шеловете съм съгласен, но като ги изключим тях нещата седят по друг начин.
Narf
QUOTE(NoEx @ Dec 28 2007, 02:28 AM) *
За шеловете съм съгласен, но като ги изключим тях нещата съвсем не седят по същия начин.

Не говорех за shell-овете. Anyway ... обратно на темата.
Arruor
Май почваме да преоткриваме топлата вода.

Както се каза по-горе - нищо не им пречи да ги ъплоуднат пак, дори и да не ползват услугите на ДИР.БГ. Какво може да се направи по въпроса - да има няколко дежурни, които да следят какво се ъплоудва в Интернет по безплатни хостинги? Или да дежурят нa F5 чакайки Google да върне резултат.

Нека да отбележим, че един (визирам темата, то не че е само един) ъплоудва и се хвали на приятелчета, те на други и така. А колко са я (про)дали тихомълком? В случая не виждам какво може да се направи за спиране на разпространението. По-скоро при компроментиране на сигурност от този вид трябва да се говори за подобряване на защитата. Е знаещите и можещите споменаха, че са взели мерки. Дали са успешни - времето ще покаже.

П.С. Ако някой се е засегнал от думите ми - съжалявам, случва се.
MMDollar
QUOTE(Arruor @ Dec 28 2007, 02:56 AM) *
Май почваме да преоткриваме топлата вода.

Както се каза по-горе - нищо не им пречи да ги ъплоуднат пак, дори и да не ползват услугите на ДИР.БГ. Какво може да се направи по въпроса - да има няколко дежурни, които да следят какво се ъплоудва в Интернет по безплатни хостинги? Или да дежурят нa F5 чакайки Google да върне резултат.

Нека да отбележим, че един (визирам темата, то не че е само един) ъплоудва и се хвали на приятелчета, те на други и така. А колко са я (про)дали тихомълком? В случая не виждам какво може да се направи за спиране на разпространението. По-скоро при компроментиране на сигурност от този вид трябва да се говори за подобряване на защитата. Е знаещите и можещите споменаха, че са взели мерки. Дали са успешни - времето ще покаже.

П.С. Ако някой се е засегнал от думите ми - съжалявам, случва се.

Прав си не са задължени хората учудваше ме само факта, че не са чули оперите/админите, но пък може наистина никой от тях да не знае аз лично където и да видя да е хостнат db-то ще им пиша да го махнат, мисля по този начин мога да им благодаря за мрежата, която са направили сигурно много хора сега ще напишят, че за нищо не става и т.н., но се замислете върху това, че преди време UniBG стана 2-ро или 3-то място по големина не си спомням точно според мен това е ОГРОМНО постижение, за което много хора са си мечтали вярно е че сега тя "умира" намалява или както там го искате да го наречете, но нищо не е постоянно!
Elerina
Не знам защо някои хора ядат, след като после ще огладнеят пак... rolleyes.gif
Narf
QUOTE(MMDollar @ Dec 28 2007, 04:12 AM) *
Прав си не са задължени хората учудваше ме само факта, че не са чули оперите/админите, но пък може наистина никой от тях да не знае аз лично където и да видя да е хостнат db-то ще им пиша да го махнат, мисля по този начин мога да им благодаря за мрежата, която са направили сигурно много хора сега ще напишят, че за нищо не става и т.н., но се замислете върху това, че преди време UniBG стана 2-ро или 3-то място по големина не си спомням точно според мен това е ОГРОМНО постижение, за което много хора са си мечтали вярно е че сега тя "умира" намалява или както там го искате да го наречете, но нищо не е постоянно!

Няма как да сме чували за всичките места, където е качвана.
killer
Те са толкова много тея места че имаше и сайт дето им пишеш майла ти и ника който искаш, те после ти отговарят с пароли smile.gif
^_JoHn_DoE_
Абе, не може ли да се направи така, че паролите да са на кирилица, така поне да се намали кракването с 'Ивановците дъ рипър' и т.н. Ама като се замисля май е технически невъзможно и абсурдно... jesus.gif

offtopic.gif Колко долу-горе е голяма базата данни, че тук ми излязоха много да знам кое да си изтегля...
GoodINC
Паролите да са на БГ? Можеш да си сетнеш парола на кирилица, ако натам биеш.
^_JoHn_DoE_
QUOTE(GoodINC @ Dec 29 2007, 01:39 AM) *
Паролите да са на БГ? Можеш да си сетнеш парола на кирилица, ако натам биеш.

Искам да кажа, да се наложи сетването на пароли на кирилица.
silence
QUOTE(^_JoHn_DoE_ @ Dec 29 2007, 01:05 AM) *
Абе, не може ли да се направи така, че паролите да са на кирилица, така поне да се намали кракването с 'Ивановците дъ рипър' и т.н. Ама като се замисля май е технически невъзможно и абсурдно... jesus.gif

offtopic.gif Колко долу-горе е голяма базата данни, че тук ми излязоха много да знам кое да си изтегля...

След миграцията към ратбокс, паролите достигат максимална дължина от 32 символа и приемат кирилица.
schemer
QUOTE(^_JoHn_DoE_ @ Dec 29 2007, 02:28 AM) *
Искам да кажа, да се наложи сетването на пароли на кирилица.

Не малко теми се исписаха точно за това, какви пароли да си сетваме, така че всеки заинтересован за сигурноста на ника си ще си напише паролата на кирилица + още няколко символчета, също така е глупаво паролите да могат да се сетват само на кирилица тъй като има много потребители в мрежата които поради една или друга причина не я ползват.
N2GetherNow
QUOTE(schemer @ Dec 29 2007, 03:38 AM) *
Не малко теми се исписаха точно за това, какви пароли да си сетваме, така че всеки заинтересован за сигурноста на ника си ще си напише паролата на кирилица + още няколко символчета, също така е глупаво паролите да могат да се сетват само на кирилица тъй като има много потребители в мрежата които поради една или друга причина не я ползват.

И к'во като? Перм-а продължава да ми бъде на латиница... ако се беше въвел толкова дискутирания конвърт след миграцията, кражбата на никове щеше да е значително по-малка, поправете ме ако греша...
DaDiablo
Да, ама беше важно всички да мрънкат тогава ..
Mitak
QUOTE(DaDiablo @ Dec 29 2007, 04:41 PM) *
Да, ама беше важно всички да мрънкат тогава ..

И сега, и сега..... smile.gif
zeraful
Ех, само ако имаше начин мрънкането да се впрегне като сила за просперитета на човечеството...
EoBuH
MMDollar, А не мислиш ли, че е малко нагло да говориш за това точно ти, предвид, че именно с тая открадната датабейз си ми откраднал никнейм-а?
dnz
Първо базата не качена в един, два или 3 сайта... има я на доста места...
Второ, някой от УниБГ я разпространи, че кво остава някви 10-20 човека (говорим за началото) да я имат..
Решение няма според мен, хората си пуснаха глобал месидж за смяна на паролите, и не ми е ясно закво трябва да се коментира тази тема толкова пъти и на толкова различни места!?
Грешката е станала... връщане няма...
Друг начин (който аз удобрявам) е да се започне всичко отначало, но проблема че ще настане масов хаус и ще има безброй теми от рода "преди тоз ник беше мой, ся някой друг го регна" i etc....
CrazyGoD
QUOTE(dnz @ Feb 1 2008, 11:27 PM) *
Първо базата не качена в един, два или 3 сайта... има я на доста места...
Второ, някой от УниБГ я разпространи, че кво остава някви 10-20 човека (говорим за началото) да я имат..
Решение няма според мен, хората си пуснаха глобал месидж за смяна на паролите, и не ми е ясно закво трябва да се коментира тази тема толкова пъти и на толкова различни места!?
Грешката е станала... връщане няма...
Друг начин (който аз удобрявам) е да се започне всичко отначало, но проблема че ще настане масов хаус и ще има безброй теми от рода "преди тоз ник беше мой, ся някой друг го регна" i etc....

Изказваш се доста неподготвен, явно не си и прочел добре. Всичко това е вече написано по темата, а твоето се припокрива. Не е това начина да си трупаш мнения.
И моля ви хора, научете се да пишете правилно и грамотно.
Одобрявам
хаОс
Mitak
Те тия дето я разпространяват тук до 1-2 седмици сами ще започнат да я свалят. Believe me!
kaspi
ne prosto na drugite koito ne sa q svalili ne im e interesno smile.gif i shte vidqt che veche nqma smisyl povecheto nickove sa sys smenena parola
dnz
QUOTE(kaspi @ Feb 2 2008, 01:44 AM) *
ne prosto na drugite koito ne sa q svalili ne im e interesno smile.gif i shte vidqt che veche nqma smisyl povecheto nickove sa sys smenena parola

Хаха, ми нали знаеш - който последен се смее, последен се е усетил smile.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.