Ще си позволя да обсъдя всеки един мач (и да изказвам моето мнение) от бих казал прекрасната анкета на Jonyto
Интер-Ливърпул Определено този мач , както се казва в самото заглавие , заедно с мача Арсенал-Милан , ще е най-интересен.НЕ казвам обаче , че другите мачове няма да са такива

В този двубой има голяма развръзка.Интер са изключителен отбор.Нека си спомним обаче какво направи Ливърпул още в групите - 8:0 срещу Бешихташ.Не всеки отбор може да направи такава впечатляваща победа срещу силния турски тим.Но нека не взимаме само 1 мач.Вижте , и двата гранда са достатъчно достойни щом са стигнали до тази фаза , но лично според мен отборът , който ще спечели е Ливърпул.
Селтик-БарселонаТези два отбора не играят за първи път.Тук ще спечели Барселона , просто съм им фен ;> Но нека да се обърна към анализа:
Особеното на този мач ще е как ще подходят самите отбори.Не вярвам Барселона да се затрудни толкова с шотландския гранд , но и Селтик не са за подценяване.Барселона трябва да се отнесе сериозно към този 1/8-финал , защото и Селтик понякога е изненадвал с някоя своя победа над каталунците.Лично аз не вярвам Франк Рийкард да подцени своя противник.Той е достатъчно опитен и се надявам неговият отбор да продължи напред
Фенербахче-СевиляНе вярвам , че тези 2 отбора ще поднесат изненадата в 1/8-финалите на Шампионската лига , но всичко се случва във футбола.Севиля обаче е по-силният клуб(както казах по-нагоре - ще изразявам мое мнение).Според мен те ще продължат по-напред , защото не веднъж са се доказвали в мачове , в които са привидни аутсайдери , като са побеждавали своите опоненти (давам 1 пример : Играли са Севиля - Барселона за някаква купа в Испания (прощавайте , не помня коя) и Севиля е побеждавала като ГОСТ с 3:0) и то убедително.
Арсенал-МиланКазах по-горе , че определено този мач ще бъде най-интересният , заедно с Ливърпул - Интер , в 1/8-финалите на CL(Champions League).Този мач ще се гледа с удоволствие , този мач ще предложи наистина уникален футбол - по красота,по замисли etc.Според мен обаче Арсенал не могат да победят Милан.Арсенал не постигат толкова "лесно" победите си - веднага пример мача с Челси , когато Арсенал вкара гол в края на продължението на първото полувреме , само и само заради една ЕЛЕМЕНТАРНА грешна на Чех.Но Милан - вижте , не обичам особено италианците ( :> ) , но този отбор определено има според мен най-големи шансове да спечели и тазгодишния трофей на CL.Стана и номер 1 в света...Няма какво да коментирам още.
Лион-Манчестър ЮнайтедТреньорът на гостите не веднъж съм казвал , че за мене е най-добрият треньор в света , и то не само за тази година.Футболистите също са уникално добри и от световна класа.Уейн Руни + Кристиано Роналдо , кой треньор не би искал да има тази комбинация в отбора си?Да погледнем обаче и Лион - това определено е най-добрият отбор във Франция за момента.Не веднъж е доказвал способностите си на терена.Мачкал е отбори като Вердер Бремен (по-големите футболни запалянковци знаят сигурно как 2004(2005-не съм сигурен) Лион победи Вердер в Германия с 0:3 и после във Франция със 7:2).Шансовете са изравнени , но за мен победителят може би ще е английският гранд - Манчестър Юнайтед.
Шалке 04 - ПортоЩе си позволя да кажа , че това за мене ще бъде много скучен мач . Вярно си е , че щом двата отбора са на тази фаза , значи играят силно и го заслужават.Просто не мисля,че мачът ще бъде толкова интересен като двата споменати в заглавието.Иначе за мен Порто отива на 1/4-финалите.
Рома - Реал МадридЗа този мач определено не може да се каже , че ще е скучен.Рома имат надежда , но не вярвам испанският отбор да сгреши,въпреки че се е случвало много пъти и то по глупав начин.Може би най-разумното нещо , което може да се случи , е равенството.Това е моят коментар.Нямам фаворит.
Олимпиакос - ЧелсиЗа последния двубой мога да кажа , че едва ли ще има изненади в него.Абсурдно е Петр Чех да допусне отново някоя глупава грешка като в мача с Арсенал , която да донесе загубата на английския клуб.За мен той е най-добрият вратар в света , а не само аз го твърдя , а и сума ти хора.Олимпиакос няма да победят Челси - това е личното ми мнение.
Е , надявам се да не съм станал много досаден (

)

Това беше от мен