Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Ливърпул – Интер и Арсенал – Милан са суперсблъсъците от 1/8-финалите на Шампионската лига
UniBG Forums > Отдих и забава > Спорт
flx
Ливърпул – Интер и Арсенал – Милан са суперсблъсъците от 1/8-финалите на Шампионската лига

Ливърпул – Интер и Арсенал – Милан са суперсблъсъците от 1/8-финалите на тазгодишното издание в Шампионската група. Това определи жребият в Нион. Първите срещи са на 19-20 февруари, а две седмици по-късно на 4-5 март са срещите-реванш.

Така двата английски гранда, завършили втори в своята предварителна група, се срещат с грандовете от Милано. Петкратният европейски шампион и актуален вицешампион на Европа приема на ”Анфийлд” италианския шампион, който тази година се е запътил за триумф в Москва. Лидерът във Висшата лига Арсенал пък се среща със световния и европейски клубен шампион Милан. В този сблъсък ще премерят сили най-старият и опитен тим в турнира - този на ”росонерите” - срещу най-младия и един от най-добре играещите - този на Арсен Венгер. Срещата реванш на мърсисайдци срещу "нерадзурите" на "Джузепе Меаца" ще се състои на 11 февруари, след като градския съперник Милан ще играе на 4 или 5. Причината е, че "росонерите" имат по-висок коефициент в Европа.

Рекордьорът по титли Реал Мадрид гостува на Рома и Франческо Тоти на”Олимпико”. Друг от основните фаворити Манчестър Юнайтед ще има нелеката задача срещу 6-кратния шампион на Франция Лион. Барселона се изправя срещу Селтик, докато останалите двойки са - Шалке 04 – Порто, Фенербахче –Севиля, Олипиакос - Челси .

Финалът е на 21 май в Москва на стадион "Лужники".

Първи мачове на 19/20 февруари

СЕЛТИК - БАРСЕЛОНА

ЛИОН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

ШАЛКЕ 04 - ПОРТО

ЛИВЪРПУЛ - ИНТЕР

РОМА - РЕАЛ МАДРИД

АРСЕНАЛ - МИЛАН

ФЕНЕРБАХЧЕ -СЕВИЛЯ

ОЛИМПИАКОС - ЧЕЛСИ

www.sportal.bg
RABIES
Очаквам да станат много здрави мачове и надявам се, че ще се нагледаме най-после и на красив футбол smile.gif
peckolai
Гласувах за Олимпиакос - Челси, защото освен в този мач за изненада може да се говори само в мача Селтик - Барселона. Каква изненада очаквате от мачовете Ливърпул - Интер, Арсенал - Милан или Шалке - Порто??? Кой от отборите в тези мачове е фаворит, та да може да се говори за изненада???
Leader
Аз минавам да кажа Интер ШАМПИОНИ!
flx
Без офтопик, моля! wink.gif
Rolex
Ще си позволя да обсъдя всеки един мач (и да изказвам моето мнение) от бих казал прекрасната анкета на Jonyto wink.gif

Интер-Ливърпул

Определено този мач , както се казва в самото заглавие , заедно с мача Арсенал-Милан , ще е най-интересен.НЕ казвам обаче , че другите мачове няма да са такива wink.gif В този двубой има голяма развръзка.Интер са изключителен отбор.Нека си спомним обаче какво направи Ливърпул още в групите - 8:0 срещу Бешихташ.Не всеки отбор може да направи такава впечатляваща победа срещу силния турски тим.Но нека не взимаме само 1 мач.Вижте , и двата гранда са достатъчно достойни щом са стигнали до тази фаза , но лично според мен отборът , който ще спечели е Ливърпул.

Селтик-Барселона

Тези два отбора не играят за първи път.Тук ще спечели Барселона , просто съм им фен ;> Но нека да се обърна към анализа:
Особеното на този мач ще е как ще подходят самите отбори.Не вярвам Барселона да се затрудни толкова с шотландския гранд , но и Селтик не са за подценяване.Барселона трябва да се отнесе сериозно към този 1/8-финал , защото и Селтик понякога е изненадвал с някоя своя победа над каталунците.Лично аз не вярвам Франк Рийкард да подцени своя противник.Той е достатъчно опитен и се надявам неговият отбор да продължи напред smile.gif

Фенербахче-Севиля

Не вярвам , че тези 2 отбора ще поднесат изненадата в 1/8-финалите на Шампионската лига , но всичко се случва във футбола.Севиля обаче е по-силният клуб(както казах по-нагоре - ще изразявам мое мнение).Според мен те ще продължат по-напред , защото не веднъж са се доказвали в мачове , в които са привидни аутсайдери , като са побеждавали своите опоненти (давам 1 пример : Играли са Севиля - Барселона за някаква купа в Испания (прощавайте , не помня коя) и Севиля е побеждавала като ГОСТ с 3:0) и то убедително.

Арсенал-Милан

Казах по-горе , че определено този мач ще бъде най-интересният , заедно с Ливърпул - Интер , в 1/8-финалите на CL(Champions League).Този мач ще се гледа с удоволствие , този мач ще предложи наистина уникален футбол - по красота,по замисли etc.Според мен обаче Арсенал не могат да победят Милан.Арсенал не постигат толкова "лесно" победите си - веднага пример мача с Челси , когато Арсенал вкара гол в края на продължението на първото полувреме , само и само заради една ЕЛЕМЕНТАРНА грешна на Чех.Но Милан - вижте , не обичам особено италианците ( :> ) , но този отбор определено има според мен най-големи шансове да спечели и тазгодишния трофей на CL.Стана и номер 1 в света...Няма какво да коментирам още.

Лион-Манчестър Юнайтед

Треньорът на гостите не веднъж съм казвал , че за мене е най-добрият треньор в света , и то не само за тази година.Футболистите също са уникално добри и от световна класа.Уейн Руни + Кристиано Роналдо , кой треньор не би искал да има тази комбинация в отбора си?Да погледнем обаче и Лион - това определено е най-добрият отбор във Франция за момента.Не веднъж е доказвал способностите си на терена.Мачкал е отбори като Вердер Бремен (по-големите футболни запалянковци знаят сигурно как 2004(2005-не съм сигурен) Лион победи Вердер в Германия с 0:3 и после във Франция със 7:2).Шансовете са изравнени , но за мен победителят може би ще е английският гранд - Манчестър Юнайтед.

Шалке 04 - Порто

Ще си позволя да кажа , че това за мене ще бъде много скучен мач . Вярно си е , че щом двата отбора са на тази фаза , значи играят силно и го заслужават.Просто не мисля,че мачът ще бъде толкова интересен като двата споменати в заглавието.Иначе за мен Порто отива на 1/4-финалите.

Рома - Реал Мадрид

За този мач определено не може да се каже , че ще е скучен.Рома имат надежда , но не вярвам испанският отбор да сгреши,въпреки че се е случвало много пъти и то по глупав начин.Може би най-разумното нещо , което може да се случи , е равенството.Това е моят коментар.Нямам фаворит.

Олимпиакос - Челси

За последния двубой мога да кажа , че едва ли ще има изненади в него.Абсурдно е Петр Чех да допусне отново някоя глупава грешка като в мача с Арсенал , която да донесе загубата на английския клуб.За мен той е най-добрият вратар в света , а не само аз го твърдя , а и сума ти хора.Олимпиакос няма да победят Челси - това е личното ми мнение.

Е , надявам се да не съм станал много досаден ( crybaby.gif ) wink.gif Това беше от мен wink.gif
flx
Сър Алекс недоволен от жребия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели, че не е доволен от днешния жребий за 1/8-финалите в Шампионската лига. “Червените дяволи” ще срещнат френския шампион Лион в първата фаза от елиминациите на най-комерсиалния футболен турнир в света.

“Лион бе най-силният тим от петте, които можеха да ни се паднат. Титлите им във Франция са гаранция за класа и ще ни бъде много тежко срещу тях”, коментира шотландецът пред медиите от Острова.

WWW.CHAMPIONSLEAGUE.BG
Leader
QUOTE(behind @ Dec 21 2007, 08:15 PM) *
Ще си позволя да обсъдя всеки един мач (и да изказвам моето мнение) от бих казал прекрасната анкета на Jonyto wink.gif

Интер-Ливърпул

Определено този мач , както се казва в самото заглавие , заедно с мача Арсенал-Милан , ще е най-интересен.НЕ казвам обаче , че другите мачове няма да са такива wink.gif В този двубой има голяма развръзка.Интер са изключителен отбор.Нека си спомним обаче какво направи Ливърпул още в групите - 8:0 срещу Бешихташ.Не всеки отбор може да направи такава впечатляваща победа срещу силния турски тим.Но нека не взимаме само 1 мач.Вижте , и двата гранда са достатъчно достойни щом са стигнали до тази фаза , но лично според мен отборът , който ще спечели е Ливърпул.

Арсенал-Милан

Казах по-горе , че определено този мач ще бъде най-интересният , заедно с Ливърпул - Интер , в 1/8-финалите на CL(Champions League).Този мач ще се гледа с удоволствие , този мач ще предложи наистина уникален футбол - по красота,по замисли etc.Според мен обаче Арсенал не могат да победят Милан.Арсенал не постигат толкова "лесно" победите си - веднага пример мача с Челси , когато Арсенал вкара гол в края на продължението на първото полувреме , само и само заради една ЕЛЕМЕНТАРНА грешна на Чех.Но Милан - вижте , не обичам особено италианците ( :> ) , но този отбор определено има според мен най-големи шансове да спечели и тазгодишния трофей на CL.Стана и номер 1 в света...Няма какво да коментирам още.

Приемаш ли облози за първия мач? Вижда се, че нямаш абсолютно никаква представа що е то Интер. Турците играят силно само като домакини (не случайно Фенерите победиха Интер, а Бешихташ победи Пуул, а в мачовете реванш не бяха никаква пречка), типичен белег на посредствените отбори, пак с 8 като се отърваха добре.
Милан 'щото много лесно постигат победите си.. още нямат такава на собствения си стадион blink.gif Докато Арсенал играе с лекота, поради наличието на млади футболисти, желаещи да се докажат, Милан е точно обратното. И най-голям шанс за какво викаш имат? За първия случай в историята, в който футболен клуб директно бива преобразуван в пенсионерски такъв, може би..
Rolex
QUOTE(Leader @ Dec 24 2007, 09:54 AM) *
Приемаш ли облози за първия мач? Вижда се, че нямаш абсолютно никаква представа що е то Интер. Турците играят силно само като домакини (не случайно Фенерите победиха Интер, а Бешихташ победи Пуул, а в мачовете реванш не бяха никаква пречка), типичен белег на посредствените отбори, пак с 8 като се отърваха добре.
Милан 'щото много лесно постигат победите си.. още нямат такава на собствения си стадион blink.gif Докато Арсенал играе с лекота, поради наличието на млади футболисти, желаещи да се докажат, Милан е точно обратното. И най-голям шанс за какво викаш имат? За първия случай в историята, в който футболен клуб директно бива преобразуван в пенсионерски такъв, може би..

Бате,какво се палиш? biggrin.gif Наслаждавай се на празника.Ще кажеш вече , че от тези мачове ти зависи живота blink.gif По-спокойно , това е някаква игра , който победи , това ще му е.Още малко ще дойдеш с 30 черни мерцедеса в Бургас с мутрите и ще ме пребиеш biggrin.gif Relax и весели празници wink.gif
Leader
QUOTE(behind @ Dec 24 2007, 09:44 PM) *
Бате,какво се палиш? biggrin.gif Наслаждавай се на празника.Ще кажеш вече , че от тези мачове ти зависи живота blink.gif По-спокойно , това е някаква игра , който победи , това ще му е.Още малко ще дойдеш с 30 черни мерцедеса в Бургас с мутрите и ще ме пребиеш biggrin.gif Relax и весели празници wink.gif

Не се паля.. но явно така е излязло wink.gif
И за да не съм офтопик - за изненада освен в мача Лион - Манчестър, другаде не може да се говори.
Весели празници wink.gif
flx
Робиньо иска най-силно Шампионската лига

Бразилската звезда на Реал Мадрид Робиньо си пожела да спечели Шампионската лига в края на настоящия сезон. "Трябва да спечеля Шампионската лига", категоричен бе южноамериканецът пред "Марка". - Не съм печелил този трофей, а в същото време знам, че е най-важният". Робиньо блести много ярко от началото на сезона и е с основна заслуга за доброто представяне на "белите".

"Само ти липсва голям трофей и "Златната топка" е твоя", му споделил изпълнителният директор на Реал Предраг Миятович. "Доволен съм от 2007 година. Беше добра година. Спечелих много купи. Спечелих два трофея и един индивидуален приз. През 2008 трябва да вземем Шампионската лига", категоричен бе бразилецът.

Снимка: marca.com
flx
Порто обяви колко иска за Босингва

Португалският футболен клуб Порто сложи цена от 30 милиона евро на своя защитник Жозе Босингва, който е желан от английските Манчестър Юнайтед и Астън Вила. Роденият в ДР Конго 25-годишен десен бранител впечатли с изявите си в Шампионската лига през тази есен.

"Ако получим предложение от 30 милиона евро, тогава ще обсъдим евентуална продажба. Босингва влиза в плановете на отбора и все още никой не ни изпратил оферта за него", заявиха от Порто пред португалския вестник А Бола.

www.sportal.bg
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.