QUOTE(^_JoHn_DoE_ @ Dec 21 2007, 02:17 PM)

Абе аз пола си го различавам нямам проблеми с него
Преди всичко искам да кажа... Вярвам че всеки е свършил много работа и то не лесна, но аз казвам, че не съм доволен от нея. Не може всички да сме доволни просто за да не им е гадно, че са си похабили времето...
1. Щом сигурността на ратбокс няма нищо общо с краденето на базата данни, защо тя беше сменена? За улесняване на потребителите? За да се намалят 'преебаванията' на канали?
Еми нещатата са навързани, базата е открадната пасовете на никове се предават от човек на човек. Тези 'човеци' са аднати в канали. 'Акик' се слага дори и да имаш левел 50. Левел листата беше махната защото? Акик листата е предоставена за употреба от всички оператори в даден канал, защото?
И така пичовете, които са си скъсали гъза от писане и мислене са го направили защото? - Да, за има един мейл там и да се намали употребата на пароли, които дефакто са обществени. Е браво бе. Голяма полза има от тази работа.
Нека погледнем нещата така, както са.
Оплакванията намаляха ли след смяната на сервизите? - Не мисля.
Смяната на сервизите попречи ли по някакъв начин, за поредното/ните крадения на БД ? - Не мисля.
Хората са по-щастливи с ратбокс? - Вече ми писна да го казвам... Не мисля.
Бе те добре са си свършили работата, ама май не са подбрали правилният начин. Нямаше ли да е по-добре да се предотвратят източванията на данни и да си останем на хъб, глобал пак да си пусне предопреждението за смяната на паролите или да се дропне всичко и да се започне на чисто. Т.е базата данни няма нищо общо с проблемите, а е сменена за да ги реши/намали. Цялата работа е в данните, които просто трябва да се защитят.
Това, че някой е crack-нал нещо на някоя машина, не означава, че един daemon на нея не работи добре и правилно, а именно за този daemon се грижат те.
Левел листата беше махната защото предизвикваше само объркване сред потребителите. В един канал можеш да си на 9999 и да не можеш да правиш нищо, а в друг да си на 1 и да можеш да правиш всичко. Къде е логиката в това?
Да, и аз не съм съгласен, че бановете в CS трябва да са достъпни за всички, но на практика всеки, който има @ може да сложи бан.
Плюеш по работата им, заради това, че някой друг не си е свършил работата - типично за средностатистическия потребител на UniBG.

2. Аз като виждам линк, кликам на него оказва се, че не работи. На т'ва му викам бъг, аз се оплаквам от бъговете, а когато се оплакваш, подаваш оплакване. Много добре беше свършена работата когато бяхме на хъб, и можеше да си настройваш ника, да си премахваш аксеса от канали и т.н. А сега за тази цел трябва да извършиш 1 000 000 команди и накрая да видиш, че последната не работи.
Невероятно много работа сте свършили, като в момента резултатите от нея са спрени. Много добре! Поздравления! (ама за седенето ви да работите по сайта, не за резултатите)
Явно не правиш разлика между бъг и спрян feature. Това не говори добре за умствения ти капацитет, което и ме навежда на мисълта, че споря със стена и този ми пост е безсмислен, но все пак ще си го довърша и дъжда да ми обясниш какво е това 'на хъб', 'щото такова понятие няма, никога не е имало и няма да има. Отново блесваш с компетентност просто.

Колкото до настройките на никовете - и на мен ми се ще да ги имаше на уебсайта, но не зависи от мен - някога замислял ли си се, че това са действия извършвани в services и някой трябва да позволи това от другата страна? Явно не. Сега плюеш и по другия dev team, защото първия не е позволил нещо(за което си има и security reasons, макар и аз да не съм толкова параноично настроен - има ги).
Или можеби се "оплакваш" за това, че сме премахнали интерфейса, вместо да го оставим за да можете да виждате грешките изплюти при опит сайта да се свърже със services, че тогава да можеш да плюеш някой друг? Мда, ... като се замисля, колкото повече човек просто стои и не върши нищо, толкова по-доволни са всички от него - май така трябваше да направим.

3. Ето ви точно определение и обяснение.
Конформизмът е нагласа (склонност) на даден човек постоянно да се съгласява с мнението на мнозинството. Е, браво бе. Тука всички са такива, 2-ма трима като изявят мнение по дадена тема и юруууш всичко живо застава зад тях. ХаХа. Правилно, случва 1-2 пъти. Ама винаги всички със сменен ранк под аватара мислят еднакво

Егати феномена. И който не мисли като тях винаги е офф-топик получава си 20-те % процента и си млъква, научава се или да не изявява мнение, или да го изявява само когато е с мнозинството. Отделно, че ако не мислиш като всички си "кретен" и можеш да се кандидатираш за почетната титла. Когато спориш с някого и той няма какво да ти каже започва да ти описва правописните грешки. (Готино к'во).
Шегите в форума са също толкова интересни, когато 'базикнеш' някой (естествено от по-горе посочените) след това редица постове те оплюват, псуват и т.н. Но ако теб те базикне някой (пак от горе) е доста забавно. ХаХа. Има и трети вариант, ако ти базикнеш някой (който не е от по-горе посочените) и 2-та ставате обект на заяждания, псувни, присмехи и т.н. Брех! Много добре свършена работа.
Най-интересно е, когато някой (пак от тия със сменения ранк) пусне тема, как той или други трият мненията на хората, които са против 'темата' и това какво защитава тя.
Абюзърс е всеки с лично мнение или който е решил да си нарогае оператоа/админа който е 'преебал' канала/ника му за 2лв. Много готино!
Друг е факта, че новите потребители, които се зарибяват по форума почват да пишат по 1 000 000 мнения на ден. Не виждам нищо лошо в това. Ама тук 'мнозинството', не мисли така... Веднага ставаш 'кретена' с поредица от намеци, че си флуудер. Ем като е така нека погледнем 'Общо топ 20 потребителя' да видим кои са най-големите флуудери, може и да хвърлим едно око и само на статистиката за деня, резултата е същия.
Поначало администраторите/модераторите или по-точно 'екипа' трябва да са щастливи, че форума е посещаван и че много хора пишат много.

ОК, ама те не са. И те заедно, заради своите и комплексите на 'мнозинството', трият и ругаят. ХеХе. Хората спират да пишат, тогава идват на помощ 'спасителите' или по-точно казано, тия готините теми с по 20 страници 'забити' горе като важни. Половината мрежа се регистрира пише 3000 поста и опа 'екипа' щастлив гледа монитора и няма търпение да почне да трие постове, за да си избие комплексите.
Аз не помня някога да съм следвал нечии чужди виждания и да повтарям като папагал. Напротив, винаги съм отстоявал собственото си мнение, както и dlh, dJ_extazY, NoEx, dreben, nik666 и т.н. Нещо повече - всички до един сме хора, които държат на думата и вижданията си.
Така е - в много случаи те съвпадат, но има една популярна фраза:
Great minds think alike.
Не помня на кого беше, иначе щях да напиша и името на автора, но това е без значение.
Това, че има групичка потребители, които си правят fun във форума, подигравайки се на идиотите, не прави нас(екипа на форумите) конформисти. Напротив - имаме дори много по-свободолюбива политика отколкото ми се иска на мен, аз бих ви строявал като в армията.
Единственото заради, което може да ни "обвиниш" в конформизъм са правилата, но не можеш да отречеш, че в такъв случай сме принудени да сме такива.