Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Кой ви е любимия български филм?
UniBG Forums > Отдих и забава > Словото, Музиката, Изображението
flx
На мен лично "Господин за един ден"
Участници

* Режисьор: Николай Волев
* Актьор: Павел Поппандов, Иван Григоров, Тодор Колев, Ицхак Финци, Йорданка Стефанова, Силвия Въргова

За филма
Смешните и тъжните приключения през 30-те години на бедния “свирчо” Пурко, който непрестанно измисля все нови и нови начини, за да се спаси от немотията, но всичките му начинания пропадат. Въпреки всичко в живота му остава един светъл ден, в който той се чувства достоен за уважение човек.
Ned
QUOTE(Jonyto @ Dec 1 2007, 12:15 AM) *
На мен лично "Господин за един ден"
Участници

* Режисьор: Николай Волев
* Актьор: Павел Поппандов, Иван Григоров, Тодор Колев, Ицхак Финци, Йорданка Стефанова, Силвия Въргова

За филма
Смешните и тъжните приключения през 30-те години на бедния “свирчо” Пурко, който непрестанно измисля все нови и нови начини, за да се спаси от немотията, но всичките му начинания пропадат. Въпреки всичко в живота му остава един светъл ден, в който той се чувства достоен за уважение човек.

Споделям ти мнението за филма, наистина е единствен по рода си smile.gif Тодор Колев a.k.a Пурко rlz wink.gif

P.S: Пурко го водя като полов атлет аз, не се сещам колко деца имаше, ама имаше едно 7-8 дечурлига. Голям филм thumbsup.gif
flx
Комедия за обикновения български човек в обществото на 30-те години, което учудващо прилича на нашето съвремие.
Смешните и тъжните приключения през 30-те години на бедния “вирчо” Пурко, който непрестанно измисля все нови и нови начини, за да се спаси от немотията, но всичките му начинания пропадат. Въпреки всичко в живота му остава един светъл ден, в който той се чувства достоен за уважение човек.
GoodINC
Бунтът на L.
int21h
За мен, по-голям български филм от "Оркестър без име" просто няма..
dreben
"Вчера"
Lax
QUOTE(int21h @ Dec 1 2007, 02:37 PM) *
За мен, по-голям български филм от "Оркестър без име" просто няма..

На същото мнение съм. thumbsup.gif
Slevin
QUOTE(GoodINC @ Dec 1 2007, 01:38 PM) *
Бунтът на L.

Невероятен филм thumbsup.gif
C-Murder
QUOTE(dreben @ Dec 1 2007, 02:39 PM) *
"Вчера"

thumbsup.gif
Dragster
Сватбите на Йоан Асен
Оркестър без име
Куче в чекмедже
Крадецът на праскови
Козият рог
Tishu
"Крадецът на праскови" определено.
Може би защото произведението много ми хареса.
Ned
Тримата от запаса
starshine
Osydeni dushi
RABIES
"Войната на таралежите", "Васко да гама от село Рупча", "Вчера", "Козият рог", както и всички останали с историческа тематика ( да не ги изброявам, че са много).
magdanoz
poprincip sym si retro fen i rqdko gledam filmi weche kamoli bylgarski
no mislq che "ricar bez bronq" edin ot nai-dobrite bylgarski filmi smile.gif
KoCToBa
"Писмо до Америка" - тук- оперделено доста добър съвременен Български филм, който специално мен успя да ме трогне.
Иначе от класиката ето някои които си заслужават да се гледат:
(изброявам тези които не са казани до сега + малко инфо за самите филми)

"Момчето си отива" - тук
"Спомен за близначката" - тук
"Тютюн" - тук
"Дами канят" - тук
"Дърво без корен" - тук
"Маргарит и Маргарита" - тук
"На всеки километър" - тук

За всички харесващи българското кино ето тук може да погледнете списък с най-добрите БГ филми до сега и годините през които са пуснати.
Enjoy
diabolic
„Очите плачат различно“
Janaa
"Всичко е любов"
silence
QUOTE(C-Murder @ Dec 1 2007, 08:17 PM) *
thumbsup.gif

Жалко, че не можем да правим такива филми в момента .. наистина българското кино е било много по-добор преди време, за жалост от предоставянато ни днес ..
DeStRuCti0N
Господин за един ден, Вчера, Време разделно, Маргарит и Маргарита, Оркестър без име... и т.н.
wiLLy
Време разделно, Господин за 1 ден, Хан Аспарухи всички останали
black_dahlia
"Вчера".
Още повече, сценарият е написан за училище, в което съм учила. Жалко само, че снимките не са правени в същата сграда.
Аа и "Маргарит и Маргарита" също много ми харесва.
DarkSol`2Bz
Много са smile.gif
- През вековете
- История за истината
- Братя по оръжие

и всички останали споменати.
raptorka
Козият Рог , Хан Аспарух и Маргарит и Маргарита
Stillness
"Вчера" и на второ място "Маргарит и Маргарита".
Сега ще гледам и "Бъди благословена". Чела съм книгата на Кирил Топалов и ако филма е успял да улови духа и, ще се нареди сред любимите ми.
Viktorio
Козия Рог и Баш майстора smile.gif
Eerie
Сезонът на канарчетата.
Аз, Графинята.
Sameveel
"Осъдени души"
"Козият рог"
"Вчера"
"Писмо до Америка"
"Лист отбрулен"
"Опашката на дявола"
...

Доста са : )
Sublime
"Момчето си отива"
"Не си отивай !"
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.