Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: УниБеГе УМРЕ!
UniBG Forums > Дискусии > Основни
color
Не бях влизал в А ЕР СИ скоро. Та реших и си свалих новата мИРК 6.31. Беше 9 часът и в градския канал имаше 40 човека, от които 4 бота, 25-30 бенецета, няколко сладурани-14, една кука и двама педерасиsmile.gif МНОГО ДОБРЕ казах си и /exit

Ехх ама спомням си..
..96-та ли беше, там някаде. В канал #Bulgaria имаше 60 човека и скриимър каза: "много хора тази вечер"
..когато всеки в #sofia беше с @, около 30-40 човека smile.gif
..като админите се цакаха един друг, накрая мрежата се раздели и някои реши, че ника ми не е за уни беге и го преебаха.
..манията да се купуват/разменят/итн бенецета и да се пълнят канали с тях, така и не разбрах идеята на тва smile.gif
..не един и два боя които са ставали из родината ни за еди-кои-си канал, обикновенно градски
..как се даваха 200 лева за +м във #varna

Така днес спокоино мога да кажа, че съм видял всичко от УниБеГе и няма кво повече да гледам smile.gif
dreben
Сдържайте се да пишете простотии тук. Човекът е пуснал тема, определил е граници, в които да се движат мненията. Считайте се за предупредени. Описването на фактическа обстановка в първия постинг в един тред е именно за да постави някакви ограничения и да не тръгне някой да обяснява кой какво и как ебал и ял.
^_JoHn_DoE_
ММмм много добра тема...
И мен ме изби на спомени...
Бях мисля че пети клас, тогава посещавах "АЙ ЕР СИ" само да прегледам "градския канал" за някой познат и ако няма "/exit".
Хората пишеха на важните "@" в каналчето "дайте +в дайте един ОП" и те предлагаха всякакви далавери от 250 - 500 лв. за паса на #dobrich, тогава там имаше по 40 до 100 човека максимум...
ООО няма да забравя, бяха обявили извънредно бедствено положене (заради студовете) и всички ни върнаха от училище, тогава серверите загряха, оунера на #varna каза "Ей неска почивате и препълнихте канала" мисля, че това беше един от първите канали които направи 1000+ човека, за първи път в мрежата.
А сега всичко е удвоено и утроено. Галамация, по-готино да си в някой канал с 10 човека, ама истински авери от колкото да имаш пълен канал с олигофрени...
Вече чатът стана "отговорност" и "истинският админ не влиза за да чата, а за да оправи някой бъг по сървъра си", автоматични отговори като: "ако не сте админ/опер няма да ви отговоря", може би никой не влиза да почата в тая мрежа... Всички станаха важни!!!
А с какво са важни?! --- Ами имат пълен канал/сървър и могат да контролират.
Какво контролират, живот на някой човек/животно? --- Не, през "АЙ ЕР СИ" те не могат да контролират нищо освен посещаването "ти" на канал/сървър. Истината е че през чата и куче не могат да накарат да седне. Тези "хора" най-често са контролирани от други хора в реалния живот (там където говорим за истински контрол) и тук си избиват комплексите. Ама има и нормални, които си мислят, като са постигнали "нещо" в мрежата са много велики. Тея същите, когато им се включиш не ти отговарят, защото са много заети.
Е, като са заети защо висят в чата, а не си свършат работата и тогава да початът? --- По-горе казах, че никой не чата. И все пак ако го правят, това с висенето е мистерия.

Ползвайте чата, за чат. Ама го използвайте за 2 минути, просто докато си уредите среща с някой приятел/ка...
GoodINC
В сравнение с миналата година, УниБГ наистина "умре"... бяхме 50 000, а сега едва 25, 26 000. Тоя скайп обира всичко...
^_JoHn_DoE_
QUOTE(GoodINC @ Nov 22 2007, 10:35 PM) *
В сравнение с миналата година, УниБГ наистина "умре"... бяхме 50 000, а сега едва 25, 26 000. Тоя скайп обира всичко...

Може би защото там няма отговорност... И хора които да ти спират достъпа с "измислените" си правила.
Абе цялата работа е от каналите!!! (те развалят нещата ама т'ва е друга тема, по-обширна)
Пък и скайп предоставя много повече опции, удобство, и дизайна е по-добър, не само УниБГ умира, според мен "АЙ ЕР СИ" си замира.
RABIES
Баш пък скайпът виновен ... сума народ се изнесе заради неразбориите в мрежата. И между другото и много други са на път да го направят, не заради другите видове програмки за чат, а заради анархията, която цари. Що за администратор би позволил да му пробиват машината ден през ден и да му точат информацията ?! И с какво право такъв човек се нарича администратор? Във форума се спомена за скорошна кражба ( ОТНОВО ) на базата данни от сервизите. Аджеба не се ли взе поука от предните пъти, че отново продължават тея глупости ?
GoodINC
Да и това е добра гледна точка... забравих да вметна..., но все повече хора, те първа закупили РС-та се насочват към Skype (децата им that is). И не замира "АЙ ЕР СИ", другите мрежи са си наред... просто нашата намалява, поради ред причини, които изброихме.
Dragster
QUOTE(GoodINC @ Nov 22 2007, 10:58 PM) *
Да и това е добра гледна точка... забравих да вметна..., но все повече хора, те първа закупили РС-та се насочват към Skype (децата им that is). И не замира "АЙ ЕР СИ", другите мрежи са си наред... просто нашата намалява, поради ред причини, които изброихме.

Абсолютно си прав, и останалите също.
Сега някои като си вкара интернет не си сваля веднага 'мирката', а се насочва към скайп и това още вчера ми направи впечатление от една такава случка.
Потребителите все повече намаляват по ред причини, които изброихте и всяка от тях спомага малко или много.
И тази тенденция се увеличава, а потребителите си намаляват, ама на кой му пука, всъщоност.
Поне на мен не, тва па ми е най-малкия проблем, надявам се и с вас да е така, че се плаша.
kaspi
be tas tema me nakara porazgledam iz toz onq kanal, naistina ima neshto takova. tova edni ot nai golemite kanali bulgaria varna sofia s po 200-300 usera mi se vijda napravo skuchno, naistina chasa e 04.30 no pak e prekaleno malko .
EraseD
тъй като поразгледам и виждам само едно че човека пуснала тая тема е много прав ,и са малко хората който знаят какво беше преди и много малко останаха който знаят какво е сега ,и все по малко ще остават и по малко и т.н. а хакерите ще стават се повече и по вече и така докато изчезне унибг и в него не останат само бнц-та вече мислят нови и нови работи като "Skype", и ред други в които няма да има кои да те бане или нещо от сорта или пак да се притесняваш че някои можел да ти вземе ника или пак нещо друго за съжаление е така и унибг е отживелица поне аз таи мисля , аз влизам все още ама не се знай знай ли се smile.gif

С уважение: EraseD
^_JoHn_DoE_
QUOTE(kaspi @ Nov 23 2007, 04:40 AM) *
be tas tema me nakara porazgledam iz toz onq kanal, naistina ima neshto takova. tova edni ot nai golemite kanali bulgaria varna sofia s po 200-300 usera mi se vijda napravo skuchno, naistina chasa e 04.30 no pak e prekaleno malko .

То па кат има 1500 човека, големия купон...
Тези канали пък са най-голямата отживелица. Никой от познатите ми не влиза в "градския", камоли в българия. То няма смисъл. wink.gif
NoEx
QUOTE(EraseD @ Nov 23 2007, 07:03 AM) *
тъй като поразгледам и виждам само едно че човека пуснала тая тема е много прав ,и са малко хората който знаят какво беше преди и много малко останаха който знаят какво е сега ,и все по малко ще остават и по малко и т.н. а хакерите ще стават се повече и по вече и така докато изчезне унибг и в него не останат само бнц-та вече мислят нови и нови работи като "Skype", и ред други в които няма да има кои да те бане или нещо от сорта или пак да се притесняваш че някои можел да ти вземе ника или пак нещо друго за съжаление е така и унибг е отживелица поне аз таи мисля , аз влизам все още ама не се знай знай ли се smile.gif

С уважение: EraseD

Една от причините хората да започнат да ползват предимно Скайп е възможността за (видео) разговори. IRC е началото на интернет комуникацията, това е класиката и съм сигурен, че ако се реализира идеята да бъдат възможни подобни разговори и посредством irc, то това би възродило идеята wink.gif
GoodINC
Кай го т'ва на бай ти Khaled Mardam-Gay smile.gif. Поне едно редче в инфото на ника "Skype name:" може да е нещо при нас smile.gif.
spasko
Совите не са това което са tongue.gif .
Тъ за Irc като си говорим повечето ми познати се ориентираха към скайп.

Възможности много чат, телефонни разговори, видео разговори,

Другото което е ,че в Irc останаха само интригантите(с малки изключения) .бнц, залупени недорасли teen който не знаят какво искат. И няма да има промяна дори и да въведете видео разговори. Хората който си тръгнаха няма да влизат вече.
Те говорят и на другите правят лоша реклама (кво ще правиш там бре ето ти скайп в Irc няма никой )

това е от мен и : Совите не са това което са sad.gif

п.с: и едно време не беше кой знае какво просто сега сте остарели и ги няма аверите ви за това така говорите smile.gif
xpld
QUOTE(NoEx @ Nov 23 2007, 01:18 PM) *
Една от причините хората да започнат да ползват предимно Скайп е възможността за (видео) разговори. IRC е началото на интернет комуникацията, това е класиката и съм сигурен, че ако се реализира идеята да бъдат възможни подобни разговори и посредством irc, то това би възродило идеята wink.gif

Подкрепям NoEx ,

главния фактор потребителите да предпочитат друг метод е най-малко voip и video конференцията.Останалото се отнася вече до анархията и всички своеволия. smile.gif Всеки е прав с по нещо ,но главната причина е тази.Но си представете как трябва да се подържат машини и какви ресурси трябва да имат.Та то сега е каша с тази отговорност ,а камоли това да бъде реализирано.
RABIES

QUOTE(xpld @ Nov 23 2007, 05:35 PM) *
Подкрепям NoEx ,

главния фактор потребителите да предпочитат друг метод е най-малко voip и video конференцията.Останалото се отнася вече до анархията и всички своеволия. smile.gif Всеки е прав с по нещо ,но главната причина е тази.Но си представете как трябва да се подържат машини и какви ресурси трябва да имат.Та то сега е каша с тази отговорност ,а камоли това да бъде реализирано.

Аз мога да Ви оборя веднага. Работя в интернет клуб и имам пряко наблюдение върху клиентите, ползващи интернет комуникации. Ами относително казано около 80% от ползващите скайп тук, използват единствено чат и опцията за трансфериране на файлове. Много са малко тези, които ползват камери, микрофони и прочие.
Tishu
Дизайн , визия , трансфер , микрофони , емотиконите ..... много са нещата с които скйап "Убива" Ирк
GoodINC
Аз пък не бих отишъл в РС клуб за да си говоря или пък да се гледам с някого по Skype... неудобно е някфо... говорим за домашни потребители според мен.
Mariyana

Не мисля, че е точно така.
Скайп действително е едно голямо лайно, затова си прав, RABIES също е прав, че се ползва основно трансфер на данни(Аз лично за това го ползвам), предимно чат и от време на време разговори. Малко народ използва видео разговори или поне в бг, нещо не им се нрави на хорицата да се лензят по камерите и не само в скайп, а и по телефоните.
Съществената разлика между въпросното mIRC и Скайп е, че на едното ти е гадно и те контролират, а на другото ти е гадно и си царче. Не мога да коментирам, кое е било в началото на интернет комуникацията, но бас мога да хвана, че и скайп и mIRC ще умрът. Новото и завладяващо последно време аудиторията е GTalk, сигурно с времето ще има и ново, и ново...докато има кой да пише месинджъри. В mIRC останаха само "ветерани" и хора с навици свързани с тази програма, аз лично другите не ги броя, всички знаем, че те са пълнеж, както и знаем, че голяма част от форумците тук влизат в определени канали, а не на посоки/градски.
Като под хора с навици разбирай такива, които при логването на машината и първото нещо им е клик в/у грозната иконка, а ветерани - хора все пак имащи(или имали) "пръст" във създаването/регулирането на mIRC. Когато на едните им омръзне въпросния навик и това да си тормозят машинките, а на другите им писне от кретеняци или да се блъскат за тоя дет клати горите ще намалеят не на "едва 25, 26 000", а ще останат 4 цифрено число хора, това ще са новите ентусиасти на по 15, които желаят да сложат по голям "пагон" и малоумниците(които също са 15 годишни келешари, които имат време за губене, чисто нов лаптов с core duo, което всъщност се ползва само за чат ама след като мама и тате нариват кинтите що па не)...
Коментарите ми нататък са излишни, все по рядко ползвам месинджъри и все по често телефони, в повечето случаи стават само до колкото да си свършиш работата, да убиеш 2-3 часа от времето или да изпратиш/получиш нещо, всичко извън тези рамки смятам за загуба на време/средства/ресурси на машината.
G0lden
QUOTE(GoodINC @ Nov 22 2007, 10:35 PM) *

Имаш право. В скайп си свободен да правиши да пишеш каквото си искаш на когото си искаш. Няма такива които да ти се правят на шефове да те банват и тем подобни. Всеки предпочита скайпа защото може да си лафи по-свободно и спокойно. Докато irc все още е на мода,но не колкото да си върши човек работа и да контактува отколкото да се занимава с простотии и глупости. Било то спама да си рекламира сайта или сървара на цс или канала си. Иии просто много слабо...
xpld
QUOTE(RABIES @ Nov 23 2007, 10:04 PM) *
Аз мога да Ви оборя веднага. Работя в интернет клуб и имам пряко наблюдение върху клиентите, ползващи интернет комуникации. Ами относително казано около 80% от ползващите скайп тук, използват единствено чат и опцията за трансфериране на файлове. Много са малко тези, които ползват камери, микрофони и прочие.

Е аз пък веднага мога да ти докажа ,че не е така. smile.gif
За да имаш трансфер на файлове при "чат" под което взимам за пример мирка ,защото е най-масово използвана в залите и не само ,ти е необходимо реално айпи което не всеки има и следователно който го няма неможе да си осъществи файл трансфера.За жалост много от isp-тата си практикуват по този начин все пак реалното айпи е пари.Да ,но пък при един друг месинджър от по горе споменатите това няма никакво значение.Пращай си колкото искаш дори и да нямаш необходимото.Продължавам с тенденциите и оборващите факти,и именно да имаш камера и микрофон.Та кой ще предпочете вече досадното и бавно писане?(бавно за начинаещите) Всеки ще си говори-кеф ти с един кеф ти с двама кеф ти с пет човека,а кеф ли ти е да си зяпаш някой ето ти и камера.Забравя се вече фразата "hi asl" "pic pls" biggrin.gif Да не говорим и за други детайли като емотиконите и останалите детайли които събирайки се ,правят смазващата конкуренция на irc (меко казано дядото на глобална интернет комуникация).Последно ти давам за пример милионите които комуникират със скайп в момента 6,483,248 онлайн.Мисля ,че всеки може да си направи елементарна сметка имайки в предвид ,че унибг е в топ10 - 50 000 узери smile.gif дори общия им сбор не прави макимума на скайп.Е надявам се да внеса малко разяснение. tongue.gif wink.gif
RABIES
QUOTE(xpld @ Nov 27 2007, 04:00 AM) *
Е аз пък веднага мога да ти докажа ,че не е така. smile.gif
За да имаш трансфер на файлове при "чат" под което взимам за пример мирка ,защото е най-масово използвана в залите и не само ,ти е необходимо реално айпи което не всеки има и следователно който го няма неможе да си осъществи файл трансфера.За жалост много от isp-тата си практикуват по този начин все пак реалното айпи е пари.Да ,но пък при един друг месинджър от по горе споменатите това няма никакво значение.Пращай си колкото искаш дори и да нямаш необходимото.Продължавам с тенденциите и оборващите факти,и именно да имаш камера и микрофон.Та кой ще предпочете вече досадното и бавно писане?(бавно за начинаещите) Всеки ще си говори-кеф ти с един кеф ти с двама кеф ти с пет човека,а кеф ли ти е да си зяпаш някой ето ти и камера.Забравя се вече фразата "hi asl" "pic pls" biggrin.gif Да не говорим и за други детайли като емотиконите и останалите детайли които събирайки се ,правят смазващата конкуренция на irc (меко казано дядото на глобална интернет комуникация).Последно ти давам за пример милионите които комуникират със скайп в момента 6,483,248 онлайн.Мисля ,че всеки може да си направи елементарна сметка имайки в предвид ,че унибг е в топ10 - 50 000 узери smile.gif дори общия им сбор не прави макимума на скайп.Е надявам се да внеса малко разяснение. tongue.gif wink.gif

Мерси за подкрепата wink.gif Под чат визирах чат-опцията на скайп, а не mirc. Явно не си ме разбрал smile.gif
Jorkin
Спомням си преди месец бях забелязал една вечер че имаше около 8 млн усерс в скайп , тази вечер са за сега 10.3 милиона усерс , което прави 2 млн усерс растеж на скайп за 1 месец... другите неща няма смисъл да ги повтарям,написани са точно и ясно..
Azlan
верно е умре мрежата неуспорим факт wink.gif
GoodINC
Аз съм си ги наредил mIRC, ICQ и Skype, но просто заради определени хора, които не влизат и в 3-те примерно smile.gif, а скайп, както спомена RABIES го ползвам предимно за трансфер на файлове smile.gif.
Polizei
Гледам че донякъде сте се изяснили вече, но още ви е мътно, така че нека и аз се изкажа. IRC замира като средство за комуникация по твърде много причини, като може би една от първите е Skype/GoogleTalk/MSN и т.н. Но една много важна причина която всички забравяте е "гаменията"... Всеки гамен може да запали Skype, да се регистрира и да "говори", но не всеки може да влезне кадърно в IRC, първо тъй като трябва да знае сървър, към който да се свърже, трябва да знае базови команди (само с цъкане НЕ става!), и трябва поне малко да познава NETIQUETTE-а... Потребителите от този сорт наистина са изключително малко. В последните години проблем в UniBG, не в IRC като цяло се оказа и именно самото "администриране" на мрежата... На някой хора им писна 15-16 годишни хлапета да им казват "К'ъв си ти че да ти сложа NoExpire, айде forbid", "Ти не ме кефиш, айде g-line", "Ти си abuser, така че ще ти forbid-на канала", и все ексцесии от този род... Нека си признаем, кой не е имал такива проблеми поне веднъж? За вас не знам, но аз започвам да се уморявам от тези простотии...
GoodINC
Аз не знам да има опери на по 15-16 години smile.gif, знам само за един, който е на 17, но след броени дни навършва 18 и е един от най-кадърните в мрежата smile.gif. pardon.gif
Polizei
@GoodINC: Имаше, едно време... И все пак, и в момента чат-пат се случват безобразия и ексцесии, но в сравнение с преди нещата вървят (поне малко) към по-добро...
GoodINC
Е все пак говорим за настоящето, не виждам смисъл да се обсъжда миналото smile.gif. Откъм административната страна смятам, че почти всичко си е наред да, с изключение на няколко индивида, на чиито места могат да се сложат други, по-кадърни хора, но това е друга тема smile.gif. Не виждам кое върви към по-добро, като сме с 1/2 по-малко от миналата година smile.gif.
Polizei
Всяко събитие в миналото има последствия в бъдещето...
Ефекта на доминото, ако не се лъжа (или на пеперудата, все тая ;-))
А за това че ставаме все по-малко, свиквай...
Нищо на този свят не е вечно, и IRC не прави изключение.
А ако проблема е, че нашата мрежа ще умре преди останалите, това също не би ме изненадало...
Все пак в UniBG, както каза Мариана, сме останали само ветерани и потребители с навици...
UniBG не е support мрежа, като freenode, нито е кой-знае колко голяма като efnet/undernet (които също се ползват и за support на някои проекти), така че...
Kwazimodo
QUOTE(GoodINC @ Dec 11 2007, 09:59 PM) *
Е все пак говорим за настоящето, не виждам смисъл да се обсъжда миналото smile.gif. Откъм административната страна смятам, че почти всичко си е наред да, с изключение на няколко индивида, на чиито места могат да се сложат други, по-кадърни хора, но това е друга тема smile.gif. Не виждам кое върви към по-добро, като сме с 1/2 по-малко от миналата година smile.gif.

Да се надяваме поне, че тези дето сме останали сме по-добрата половина :-)
int21h
Гледам аз тука в тази тема, че UniBG "умре" и реших да проверя..

Отворих си любимата търсачка с цел да потърся малко информация по въпроса. Моля, авторът на темата да не си мисли, че не му имам доверие, просто потърсих алтернативни източници на информация, които да потвърдят или евентуално да отхвърлят твърдението му..
Още на първата страница с резултати видях този линк. Отворих го и какво да видя.. UniBG все още си е в Top10 на световните IRC мрежи.

Ето, вижте и вие:
"За съжаление динамичните страници в [IMG] тага не са позволени", но можете да видите графиката тук.

Та в онова сайтче, по груби сметки, има регистирани около 653 IRC мрежи. От които, със сигурност, има 643 мрежи, които са по-малки от UniBG.
Мрежа, която е в Top10 просто не ми изглежда като умряла. Не знам как е при вас.. Може би имаме различно разбиране за думата "умрял".
И имайки предвид големината на България.. смятам че IRC като средство за комуникация е доста разпространено сред българите.

Да, истина е, че много народ спря да ползва IRC и се прехвърли към други средстава за online комуникация. Също така е истина, че много народ се изнесе към алтернативни IRC мрежи. Но също така е истина, че все още сме в Top10.

Наистина, нищо не е вечно. Може дори някой ден любимата ми търсачка да затвори врати и да се наложи да ползвам някоя новоизлюпена, но с по-добър алгоритъм на търсене, търсачка.. Всичко е възможно. Но за сега.. UniBG не е умряло. Поне според мен.
RABIES
Моите уважения, но не е ли замиране, когато броят на юзърите падне с повече от 50% ? Какво значение имат другите мрежи? Нека гледаме нашата си паница smile.gif UniBG 16165 според netsplit.de wink.gif Бяхме около 50000, ако не се лъжа ? Ако греша, нека ме поправят smile.gif
int21h
QUOTE(RABIES @ Dec 12 2007, 09:03 PM) *
Моите уважения, но не е ли замиране, когато броят на юзърите падне с повече от 50% ? Какво значение имат другите мрежи? Нека гледаме нашата си паница :) UniBG 16165 според netsplit.de ;) Бяхме около 50000, ако не се лъжа ? Ако греша, нека ме поправят :)

Ами.. не.
В момента: 21:16 -!- Current global users 22556

Как ще кажете, че 22 хиляди потребителя означава умряла мрежа?! Били сме повече.. Били сме 50 хиляди. Еми, добре. Когато пуснаха първите ircd-та са били 4 user-а.. И от 4 са станали 50 хиляди. Мисля, че по-лесно се постигат 50 хиляди когато тръгваш от 22 хиляди.. от колкото ако тръгнеш от 4..

Добре, потребителите са намаляли. Голяма работа.. Пак ще се увеличат. През ден четем в жалбите за потребители, които не били влизали от незнам-си-колко време.
А и наистина ако се добави видео комуникация.. ами аз Skype едва ли ще пусна.. И без друго ме дразни с "имоушънките" си. Може би проблема е, че съм свикнал на "old style" emoticons, но тия жълти ухилени човечета (и не само човечета) адски ме дразнят.

Така че.. ще видим. :P
Narf
QUOTE(RABIES @ Dec 12 2007, 09:03 PM) *
Моите уважения, но не е ли замиране, когато броят на юзърите падне с повече от 50% ? Какво значение имат другите мрежи? Нека гледаме нашата си паница smile.gif UniBG 16165 според netsplit.de wink.gif Бяхме около 50000, ако не се лъжа ? Ако греша, нека ме поправят smile.gif

Пропускаш една подробност - не само UniBG "умира", а въобще IRC като средство за комуникация.
Спада на броя на потребителите е съвсем закономерен, имайк предвид, че той спада и във всички останали мрежи.
Пък и ... за сравнение с EFnet(мда, за пореден път), там за да се поддържа един канал има по 20 bncs и eggdrops на канал(добре поддържан канал), само защото няма services, които да подсигурят канала. А останалите "неодушевени псевдоними", които висят там няма смисъл просто да ги споменаваме, така че и фрази от рода на "в тая мрежа останаха само ботове и BNC-та" дори и да са образно казано верни, не са толкова плашещи.

Това, което е плашещо е че, каквото и да се направи, потребителите винаги се обръщат срещу "управляващите". Банваме abusers - лошо сме, не ги банваме - некадърни сме, пускаме някоя "екстра" и тя веднага почва да бъде abuse-вана - пак сме лоши или некадърни. Правим компромис на някой и всички останали го искат - пак сме лоши, ама и корумпирани. Примерите са достатъчно красноречиви, а са само малка част от всичко, което се случва.

Мрежата затъва с всеки изминал ден и това не е тайна, но колкото и да се мъчим да направим нещо за подобряването на положението, то винаги се оказва нож с две остриета. И това няма да се промени докато не се научим на толерантност, а това няма да стане никога, заради прословутия български манталитет. Този тип поведение е насаждан с години, както в потребителите, така и в оперативния/административния състав на мрежата - оттърване няма.

Чак се чудя, как още UniBG оцелява, но го прави и то много добре, колкото и лошо да е положението.
mnoo_bad_boy
Според мен нещо не може да умре , докато не спре изобщо да се ползва или функционира , а това ... винаги ще остане (дори и малка) групичка хора , която няма да спре да използва УниБГ.
Наистина много познати зарязаха mIRC , но поне моите познати никога даже и едно hi не са казвали с оператор/администратор , така че това решение да не ползват IRC не е продиктувано от "оправата на УниБГ"
Това ,че има твърде много "ламз" които просто за да се докажат на еди си кой/коя че могат да правят мизерии също не е повод да зарежеш mIRC (отново поне за мене) .Всяко нещо и всеки човек среща препятствия по пътя си , но просто ставаш и продължаваш - така е било , така и ще бъде.Който не иска/може да се изправи и да продължи да си сложи въжето направо и да си спести всички бъдещи провали.
"Всички ползват Skype/ICQ/и т.н." ми нека , като им е по-удобно, *като не знаят как да ползват mIRC*.
Моя скайп , когато съм на PC-то винаги е включен , за какво и аз не знам ... често не обръщам и внимание че имам пропуснати и ала бала , който ме знае и ме търси , знае че ако в mIRC ме спомене и аз съм на компа ще му отговоря.И при мене Скайпа е средство за трансфер и нищо повече.Имам ICQ номер , който 2 дена го ползвах и след това го деинсталнах , защото не познавах/познавам хора които го ползват.
Влизам и в други мрежи , но родното УниБГ си остава #1.Това беше първата мрежа в която влязох , това ще е и последната мрежа която ще напусна. :>
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.