QUOTE(Dragster @ Nov 19 2007, 04:08 PM)

Никога не бих допуснал името на съпругата ми да бъде първо в табелката закачена на входната врата. :mellow:
Да... ако входната врата е всъщност вратата на жилището на жена ти и ти си се нанесъл при нея, въобще не мисля, че ще решаваш какво ще пише на табелката. ;)

Все пак, както при Елерина, една от моите гордости е моят род.
Похвално. Бъди част от този род и се гордей с това. Само не разбирам.. наистина ли ще се чувстваш по-горд ако някоя жена, която не е част от този род, си сложи твоята фамилия.. С какво това би те накарало да се чувстваш по-горд?

Не бих допуснал и жената да избира имената на децата ми! Безобразие!
Има време, ще допуснеш. :)
И идеята не е ти да избереш имената или тя да избере имената, а да ги изберете заедно.

Аз вече съм ги и измислил - ако момче ще се бъде кръстено на великия ми дядо, ако е момиче на великолепната ми майка.
Супер. Сигурен съм, че бъдещата ти жена също вече ги е измислила имената. Обзалагам се, че и тя има велик дядо и великолепна майка. ;)

Ако не е съгласна наистина бих постъпил като dreben - да си търси друг, защото за мен това е много важно.
Мда, пращай я за гъби. Интересно колко ли пъти ще кажеш "търси си друг" преди да осъзнаеш, че това също е едно от най-маловажните неща и не си струва да губиш жената до себе си заради подобно нещо.

Тарикатско е да си с две фамилии и няма да имам нищо против да е и с мойта и с нейната едновременно, но само с нейната НЕ!
Верно е тарикатско, ама щом ти няма да си сменяш фамилията защо искаш от нея да го направи? Да, ако реши да го направи - OK, но ако не иска - не мисля, че имаш право да я съдиш.

Надявам се моето женско мнение да ви помогне в проучването.
И аз се надявам. :)