Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Социологическо проучване 2 ( цвай )
UniBG Forums > Отдих и забава > Душевна кофа
Страници: 1, 2
zeraful
Мили дами, когато вие се омъжите чие име ще е първо на семейната табелка ? Вашето или на мъжът ви ? А ще си запазите фамилията или ще приемете тази на мъжа си ? Защо ?
ill`
Редакция: Няма да ти помагам в постигането на тази цел, пЪ!
zeraful
QUOTE(ill` @ Nov 17 2007, 10:14 PM) *
Каква е целта на това социологическо проучване?

Превземането на светът. ;>
Mandy
Не искам да се омъжвам :(
zeraful
QUOTE(Mandy @ Nov 17 2007, 10:33 PM) *
Не искам да се омъжвам sad.gif

Ожени се тогава :>
Mandy
Мразя жените :/
zeraful
QUOTE(Mandy @ Nov 18 2007, 10:58 AM) *

Не става гей тогава от теб ;>
DarkSol`2Bz
Аз ще си запазя фамилията pardon.gif

Иво, надявам се да съм ти помогнал mellow.gif
KoCToBa
QUOTE(zeraful @ Nov 17 2007, 10:00 PM) *
Мили дами, когато вие се омъжите чие име ще е първо на семейната табелка ? Вашето или на мъжът ви ? А ще си запазите фамилията или ще приемете тази на мъжа си ? Защо ?

Предполагам, че първо ще е моето понеже съм дама. Дори и да не искам да е първо, най - вероятно int21h ще поиска да е преди неговото, от чиста доза галантност. Относно фамилията - бих приела неговата като знак/признание, че съм се обвързала с него.
Т.е. моя начин да му покажа публично, че желая да нося неговата фамилия като знак на обвързаност към него.

QUOTE(Mandy @ Nov 18 2007, 10:58 AM) *

Сварка.
zeraful
QUOTE(DarkSol`2Bz @ Nov 19 2007, 10:58 AM) *
Аз ще си запазя фамилията pardon.gif

Иво, надявам се да съм ти помогнал mellow.gif

Адски, Сержо, ще почерпа ;>

QUOTE(KoCToBa @ Nov 19 2007, 11:17 AM) *
Предполагам, че първо ще е моето понеже съм дама.

Тоет като си дама това ти гарантира правото твоето име да се изписва пред това на мъжът ти о.О ? Защо ?
int21h
QUOTE(zeraful @ Nov 19 2007, 02:04 PM) *
...Тоет като си дама това ти гарантира правото твоето име да се изписва пред това на мъжът ти о.О ? Защо ?

Бате, това е едно от най-маловажните неща, на които имат право дамите..
zeraful
Имат право ? Защо ? Кое им гарантира това право ?
diabolic
Предполагам ,че когато се омъжа и ако се омъжа най малката ми грижа ще е чие име е първо на табелката.Нямам нищо против да нося фамилията на човека , който обичам и за когото съм се омъжила .
Elerina
QUOTE(zeraful @ Nov 17 2007, 10:00 PM) *

По етикет винаги името на жената е първо - независимо дали на табела, при адресиране, при представяне и т.н. smile.gif

Ако се омъжа, бих приела фамилията на мъжа си, но още не съм решила дали изцяло или с тире. Причината е, че с двете ми сестри сме последните наследнички на нашия род (който е доста стар), а не се очертава да имаме брат.

P.S. Ако фамилията му е нещо като "Костурков" или "Саламчев", преди сватбата ще го накарам да си я смени rotfl.gif
zeraful
QUOTE(Elerina @ Nov 19 2007, 03:03 PM) *
По етикет винаги името на жената е първо - независимо дали на табела, при адресиране, при представяне и т.н. smile.gif

Кхм. Можеш ли някъде да ми покажеш законово основание, или каквото и да е основание за това ? Не, че не ти вярвам, но искам да го вида черно на бяло.
zeraful
QUOTE(diabolic @ Nov 19 2007, 03:03 PM) *
Предполагам ,че когато се омъжа и ако се омъжа най малката ми грижа ще е чие име е първо на табелката.Нямам нищо против да нося фамилията на човека , който обичам и за когото съм се омъжила .

Правилен отговор.
dreben
Aзе като виден представител на женската гилдия викам да изкажа експертното си мнение тука. По първия пункт няма смисъл да се изказвам и като прочетете съображенията ми по втория ще ви стане ясно защо. На табелката имам намерение да напиша /или поръчам да бъде написано/ единствено "Найденови" - моята фамилия. Няма да има изброени лица по съребрена или каквато и да било линия, тъй като слагам фамилията на първо място - всеки, притежаващ такава бих приел като съсобственик на триетажното си имение в бреговете на Ямайка :> Мойта каса - фамилната каса, както викат испанците на техния странен език. И в този ред на мисли - яко текущата ми избраница откаже да приеме фамилията ми като своя собствена или се запъне за чертички и запетайки - свободен трансфер, търсене на нов титуляр.
Elerina
QUOTE(zeraful @ Nov 19 2007, 03:23 PM) *
Кхм. Можеш ли някъде да ми покажеш законово основание, или каквото и да е основание за това ? Не, че не ти вярвам, но искам да го вида черно на бяло.

Законово основание няма - етикецията и протокола не са закон, а начин на поведение, основано на такт и възпитание, което може да ни спести много неудобства. Примерно - когато се срещат мъж и жена, жената избира дали да се ръкуват, мъжът не трябва да подава ръка пръв. Или друг пример - когато се обръщаме към жена, на която не знаем семейното положение, редно е да я наричаме "госпожо", докато (и ако) тя сама ни поправи - това не знам защо се струва толкова обидно на много жени... blink.gif
Както и да е, тези неща сигурно звучат глупаво, но още по-глупаво ще е, ако получим покана с надписче "black tie" и се появим с черна вратовръзка на събитието. Или една случка с наш посланик, който явно не обърнал внимание, че е поканен на националния празник на Иран без съпругата си и всички се сащисали, когато жената пристигнала, та накрая я завели в кухнята при жените на домакина, които, естествено не знаели грам чужди езици. wink.gif
Естествено, повечето от нас едва ли ще бъдат поканени на прием при английската кралица, но голяма част от етикета е задължителна в бизнес отношенията.

Много се разпрострях, съжалявам за което. Просто ме наречете сноб и толкова biggrin.gif
Dragster
Никога не бих допуснал името на съпругата ми да бъде първо в табелката закачена на входната врата. mellow.gif
Все пак, както при Елерина, една от моите гордости е моят род.
Не бих допуснал и жената да избира имената на децата ми! Безобразие!
Аз вече съм ги и измислил - ако момче ще се бъде кръстено на великия ми дядо, ако е момиче на великолепната ми майка.
Ако не е съгласна наистина бих постъпил като dreben - да си търси друг, защото за мен това е много важно.

Тарикатско е да си с две фамилии и няма да имам нищо против да е и с мойта и с нейната едновременно, но само с нейната НЕ!

Надявам се моето женско мнение да ви помогне в проучването.
int21h
QUOTE(Dragster @ Nov 19 2007, 04:08 PM) *
Никога не бих допуснал името на съпругата ми да бъде първо в табелката закачена на входната врата. :mellow:

Да... ако входната врата е всъщност вратата на жилището на жена ти и ти си се нанесъл при нея, въобще не мисля, че ще решаваш какво ще пише на табелката. ;)

Похвално. Бъди част от този род и се гордей с това. Само не разбирам.. наистина ли ще се чувстваш по-горд ако някоя жена, която не е част от този род, си сложи твоята фамилия.. С какво това би те накарало да се чувстваш по-горд?

Има време, ще допуснеш. :)
И идеята не е ти да избереш имената или тя да избере имената, а да ги изберете заедно.

Аз вече съм ги и измислил - ако момче ще се бъде кръстено на великия ми дядо, ако е момиче на великолепната ми майка.

Супер. Сигурен съм, че бъдещата ти жена също вече ги е измислила имената. Обзалагам се, че и тя има велик дядо и великолепна майка. ;)

Ако не е съгласна наистина бих постъпил като dreben - да си търси друг, защото за мен това е много важно.

Мда, пращай я за гъби. Интересно колко ли пъти ще кажеш "търси си друг" преди да осъзнаеш, че това също е едно от най-маловажните неща и не си струва да губиш жената до себе си заради подобно нещо.

Тарикатско е да си с две фамилии и няма да имам нищо против да е и с мойта и с нейната едновременно, но само с нейната НЕ!

Верно е тарикатско, ама щом ти няма да си сменяш фамилията защо искаш от нея да го направи? Да, ако реши да го направи - OK, но ако не иска - не мисля, че имаш право да я съдиш.

И аз се надявам. :)
zeraful
QUOTE(Elerina @ Nov 19 2007, 04:00 PM) *
Законово основание няма - етикецията и протокола не са закон, а начин на поведение, основано на такт и възпитание, което може да ни спести много неудобства.

Явно аз не съм възпитан като хората.

Примерно - когато се срещат мъж и жена, жената избира дали да се ръкуват, мъжът не трябва да подава ръка пръв.

За мен това, че мъжът трябва да изчака жената да му подаде ръка е глупост и проява на слабост. Едва ли не той е зависим от нейното благоволение да се запознаят. Хайде бе, за каква се зима тази. А и за мен ръкуването не е задължително. Много зависи от ситуацията. Понякога, лично за мен, една усмивка или едно кимане върши много по-добра работа.

Или друг пример - когато се обръщаме към жена, на която не знаем семейното положение, редно е да я наричаме "госпожо", докато (и ако) тя сама ни поправи - това не знам защо се струва толкова обидно на много жени... blink.gif

Защо ? Не може ли просто да попитаме? Обидно е, да. Ти когато си била на 17, ако те бяха нарекли "госпожо" какво би си помислила ? "На толкова стара ли изглеждам, че да съм женена". Смешно, но всеки го приема различно.A колко по-лесно щеше да е ако просто я наричаш на име.

...но голяма част от етикета е задължителна в бизнес отношенията.

Слава на Дявола, че не съм станал бизнесмен, защото за мен е в пъти по-добре да се държиш непринудено и да импровизираш, от колкото да се поставяш във рамките, които ти налагат даден етикет. Хм, и понякога когато ми се налага да общувам с бизнесмени не съм забелязал даже и помен от какъвто и да е етикет. Явно и те не са добри бизнесмени ;>

Много се разпрострях, съжалявам за което. Просто ме наречете сноб и толкова biggrin.gif

Сноб ;>

п.с.

идЕот съм и всякакъв опит да ми бъде променено горното мнение към приобщаването ми към етика и етикет ще останат без какъвто и да е успех.
Elerina
Май вече ставаме офф-топик, но темата си е твоя smile.gif

За ръкуване не става дума само при запознанство, а въобще при среща. Идеята е точно, че жената не е длъжна да се ръкува с мъжа, ако не иска, пък и една усмивка и лек поклон от нейна страна могат да са много по-топли от едно обикновено ръкуване.
Абсолютно недопустимо е да питаме жената за семейното й положение. И пак казвам - става дума за жена, а не за 17 годишни момичета smile.gif Идеята не идва оттам, че трябва да си стара, за да си омъжена, а че те обиждат с идеята, че си недостойна да те вземе някой за жена. Един вид обръщението издава нещо като - "сигурно вече някой е успял да вземе ръката ви, прекрасна госпожо".
Вярно е, че в България това поведение не се среща често, но определено е по-добре да си запознат и да не ти се наложи да го изпозлваш, отколкото да ти се наложи и да не знаеш какво да правиш.

Всъщност това не те поставя в рамки, а улеснява общуването между хората, тъй като се основава на внимание и тактичност към отсрещната страна, за да избегнем конфузни ситуации и обидени хора. Пример за точно обратното е изказването на Dragster, който явно не проявява абсолютно никаква галантност към жените. (Сигурно и ще я кара да ходи забулена???)

Във всеки случай, аз живея по този начин, затова и името ми на табелката ще е преди това на мъжа ми. Ако ви се обсъжда, може да отворим отделна тема по този въпрос или да помолим някой модератор да ни отцепи мненията, но не виждам смисъл да разводняваме допълнително тази тема wink.gif
Dragster
QUOTE(int21h @ Nov 19 2007, 04:27 PM) *
Да... ако входната врата е всъщност вратата на жилището на жена ти и ти си се нанесъл при нея, въобще не мисля, че ще решаваш какво ще пише на табелката. wink.gif

Похвално. Бъди част от този род и се гордей с това. Само не разбирам.. наистина ли ще се чувстваш по-горд ако някоя жена, която не е част от този род, си сложи твоята фамилия.. С какво това би те накарало да се чувстваш по-горд?

Има време, ще допуснеш. smile.gif
И идеята не е ти да избереш имената или тя да избере имената, а да ги изберете заедно.

Супер. Сигурен съм, че бъдещата ти жена също вече ги е измислила имената. Обзалагам се, че и тя има велик дядо и великолепна майка. wink.gif

Мда, пращай я за гъби. Интересно колко ли пъти ще кажеш "търси си друг" преди да осъзнаеш, че това също е едно от най-маловажните неща и не си струва да губиш жената до себе си заради подобно нещо.

Верно е тарикатско, ама щом ти няма да си сменяш фамилията защо искаш от нея да го направи? Да, ако реши да го направи - OK, но ако не иска - не мисля, че имаш право да я съдиш.

И аз се надявам. smile.gif

Както се казва, ако тя ме обича истински, ще ме приеме такъв какъвто съм и в името на любовта ни би се съгласила да си смени фамилията и да кръстиме децата както искам аз, защото явно това е много важно за мен.
Е, ако дядо и майка й са по-велики и по-великолепни от моите бих се съгласил да кръстим децата с две имена с тире.
Също, ако баща й е шведския крал няма да е проблем да си кръстим детето на него. mellow.gif
В крайна сметка мъжа е главата на семейството и в миналото, и сега и в бъдеще, като изключим частните случаи.
Момента с домозета мисля, че ще отпадне или ще е временен, защото си имам жилище наслвдство от великия ми дядо в което ще живеем и е друга предпоставка да кръстим детето на него - не стига, че живее в жилището, което е наследство от дядо ми пък ще спори дали да кръстим детето на мързеливата й баба, примерно.
Явно за теб такива неща за маловажни, за Петканчо също, но както разбираш за мен не е.
Аз изпитвам респект към тези хора, испитвам респект към фамилията и рода си и това е най-малкото нещо, което мога да направя за тях.
Ние сме хора с традиции.

По-горд може би не, но тази жена щом иска да се омъжи за мен значи тя иска да стане част от моя род и семейство, а за да стане сменянето на фамилията е част от това действие.
Опрделено обаче тя ще се чуства по-горда.
Elerina
QUOTE(Dragster @ Nov 19 2007, 04:46 PM) *

Аз ако се омъжа за такъв като теб, въобще няма да се чувствам горда, а ще предпочета да се самоубия, вместо да потъпкват така личността ми. Ние да не сме арабска държава, извинявай? Българските жени никога не са се оставяли да бъдат поробени от никого, камо ли от собствения си мъж! Мислиш ли, че наследничките на Райна Княгиня, Екатерина Каравелова, Евгения Марс и т.н. и т.н. ще позволят да се отнасяш към тях като към забулени във фередже? Благодаря, но смятам, че е много по-достойно да имаш равна на теб горда и силна жена, отколкото слугиня, която да ти целува краката.
DarkSol`2Bz
Кой ще напише едно резюме за мързеливците на всички тия огромни постове :> ?
Черпя бири О.о
diabolic
Никога не бих допуснал името на съпругата ми да бъде първо в табелката закачена на входната врата. mellow.gif

Сега силно се надявам да намериш някоя жена , която да хареса шовинистичното ти мислене и да се омъжи за теб . Успех !

Едит: мислех си ,че такива екземпляри са изчезнали с динозаврите ;/
diabolic
Законово основание няма - етикецията и протокола не са закон, а начин на поведение, основано на такт и възпитание, което може да ни спести много неудобства. Примерно - когато се срещат мъж и жена, жената избира дали да се ръкуват, мъжът не трябва да подава ръка пръв. Или друг пример - когато се обръщаме към жена, на която не знаем семейното положение, редно е да я наричаме "госпожо", докато (и ако) тя сама ни поправи - това не знам защо се струва толкова обидно на много жени... blink.gif
Както и да е, тези неща сигурно звучат глупаво, но още по-глупаво ще е, ако получим покана с надписче "black tie" и се появим с черна вратовръзка на събитието. Или една случка с наш посланик, който явно не обърнал внимание, че е поканен на националния празник на Иран без съпругата си и всички се сащисали, когато жената пристигнала, та накрая я завели в кухнята при жените на домакина, които, естествено не знаели грам чужди езици. wink.gif
Естествено, повечето от нас едва ли ще бъдат поканени на прием при английската кралица, но голяма част от етикета е задължителна в бизнес отношенията.

Нямам намерение да те нарека сноб по единствената причина ,че се намираме в България а не в Англия и едва ли точно този етикет е действащ при нас както там .Мисля ,че трябва да се съобразиш с това ,къде все пак се намираш.Литературата е прекрасен предмет ,но нека да не я бъркаме с реалноста, а и едва ли ренесансовия етикет , който цитираш има нещо общо с бизнеса..
diabolic
QUOTE(Dragster @ Nov 19 2007, 04:46 PM) *
Както се казва, ако тя ме обича истински, ще ме приеме такъв какъвто съм и в името на любовта ни би се съгласила да си смени фамилията и да кръстиме децата както искам аз, защото явно това е много важно за мен.
Е, ако дядо и майка й са по-велики и по-великолепни от моите бих се съгласил да кръстим децата с две имена с тире.
Също, ако баща й е шведския крал няма да е проблем да си кръстим детето на него. mellow.gif
В крайна сметка мъжа е главата на семейството и в миналото, и сега и в бъдеще, като изключим частните случаи.
Момента с домозета мисля, че ще отпадне или ще е временен, защото си имам жилище наслвдство от великия ми дядо в което ще живеем и е друга предпоставка да кръстим детето на него - не стига, че живее в жилището, което е наследство от дядо ми пък ще спори дали да кръстим детето на мързеливата й баба, примерно.
Явно за теб такива неща за маловажни, за Петканчо също, но както разбираш за мен не е.
Аз изпитвам респект към тези хора, испитвам респект към фамилията и рода си и това е най-малкото нещо, което мога да направя за тях.
Ние сме хора с традиции.

По-горд може би не, но тази жена щом иска да се омъжи за мен значи тя иска да стане част от моя род и семейство, а за да стане сменянето на фамилията е част от това действие.

Ти нормален ли си ?Ами след , като я обичаш защо не се съгласиш ти с имената , които тя е избрала и с нейната фамилия ?!Или може би целия свят се върти около теб ? blink.gif
Elerina
QUOTE(diabolic @ Nov 19 2007, 05:42 PM) *
Нямам намерение да те нарека сноб по единствената причина ,че се намираме в България а не в Англия и едва ли точно този етикет е действащ при нас както там .Мисля ,че трябва да се съобразиш с това ,къде все пак се намираш.Литературата е прекрасен предмет ,но нека да не я бъркаме с реалноста, а и едва ли ренесансовия етикет , който цитираш има нещо общо с бизнеса..

Това не е реносансов етикет и се използва не само в Англия, а в целия свят. Мога от личен опит да гарантирам, че се използва в бизнеса дори в България, тъй като ежедневно работя с хора, които го използват, също както и аз и колегите ми.
zeraful
QUOTE(DarkSol`2Bz @ Nov 19 2007, 05:28 PM) *
Черпя бири О.о

Резюме : мъжете сме пичове ;>
/ чакам бири...

QUOTE(KoCToBa @ Nov 19 2007, 05:52 PM) *
[quote name='zeraful' date='Nov 19 2007, 02:04 PM' post='121157'
Тоет като си дама това ти гарантира правото твоето име да се изписва пред това на мъжът ти о.О ? Защо ?

За да не мислиш,

Мисленето ти и начинът да защитаваш мнението си с цитиране на факти е идеен.
diabolic
QUOTE(zeraful @ Nov 19 2007, 06:13 PM) *
Резюме : мъжете сме пичове ;>

Чистата истина е , че доста от вас не са . smile.gif
zeraful
QUOTE(diabolic @ Nov 19 2007, 06:22 PM) *
Чистата истина е , че доста от вас не са . smile.gif

Не си попаднала на човек явно ;>
Dragster
QUOTE(Elerina @ Nov 19 2007, 05:05 PM) *
Аз ако се омъжа за такъв като теб, въобще няма да се чувствам горда, а ще предпочета да се самоубия, вместо да потъпкват така личността ми. Ние да не сме арабска държава, извинявай? Българските жени никога не са се оставяли да бъдат поробени от никого, камо ли от собствения си мъж! Мислиш ли, че наследничките на Райна Княгиня, Екатерина Каравелова, Евгения Марс и т.н. и т.н. ще позволят да се отнасяш към тях като към забулени във фередже? Благодаря, но смятам, че е много по-достойно да имаш равна на теб горда и силна жена, отколкото слугиня, която да ти целува краката.

Не си ме разбрала правилно - аз не искам моята жена да е притеснителна и с потъпкана личност.
Напротив - силно се надявам да е със силен характер, борбена, горда със себе си.
Както има една поговорка - зад всеки успял мъж седи една жена.
Но сменянето на фамилията е едно обичайно нещо при 90% от семействата.

QUOTE(diabolic @ Nov 19 2007, 05:35 PM) *
Сега силно се надявам да намериш някоя жена , която да хареса шовинистичното ти мислене и да се омъжи за теб . Успех !

Едит: мислех си ,че такива екземпляри са изчезнали с динозаврите ;/

QUOTE(diabolic @ Nov 19 2007, 05:45 PM) *
Ти нормален ли си ?Ами след , като я обичаш защо не се съгласиш ти с имената , които тя е избрала и с нейната фамилия ?!Или може би целия свят се върти около теб ? blink.gif

Защо тя като ме обича не се съгласи, защото за нея може да не е важно това, но за мен може да е много важно.
Тя може да иска да подреди по нейн начин жилището, да избере квартала в който ще живеем (ако живеем на друго място) и т.н до всичко останало, а аз искам само няколко неща: да кръстим децата с имена, които аз съм избрал (горе в едно от мненията написах и други варианти и възможности) и да бъдат кръстени в черквата в която са кръстени почти всички членове на нашият род по майчина линия чак от преди 150 години + не настоявам, но и в гимназията в която сме учили всички и някои продължават да учат.
+ това имената които искам не са Драгунчуван и Пенка, а са хубави славянски имена (едното май е от гръцки призход).
За мен най-важното е едното да е кръстено на дядо ми, а другото на майка ми, от там нататък дал бог още деца да ги кръщава както иска.
Ако бях жена и фамилията на мъжа ми е Путитканчо не бих се съгласила и моята да е такава.
х
dreben
QUOTE(Dragster @ Nov 19 2007, 06:43 PM) *

Не "зад", а "под" и не "седи", а "лежи", а "една" зависи от това колко е успял мъжа :>
DarkSol`2Bz
QUOTE(dreben @ Nov 19 2007, 06:46 PM) *
Не "зад", а "под" и не "седи", а "лежи", а "една" зависи от това колко е успял мъжа :>

Дре човече искам да изкажа съгласието си с теб mellow.gif

Този ми пост не означава, че половината форум трябва да спре да пише по темата на Иво biggrin.gif
starshine
Iskam da wmykna nabyrzo: etiketyt ne e neshto, koeto (samo) da uslozhnqwa zhiwota ni, dokato go nauchim. Etiketyt e neshto izprobwano i raboteshto dobre, za da ne se chudim dali i kak shte se wyzpriemat dumite i dejstwiqta ni.
Moeto mnenie e, che trqbwa da sme zapoznati s etiketa. Dali shte go spazwame i koga, weche e wypros na indiwidualen izbor.
PrinceIgor
Етикета не измислен просто така, всяко нещо си сма съвсем логично обяснение. Още първобитните хора са отстъпвали първо на жените да влязат в пещерата, за да проверят да не би там да се е скрил някой звяр.
diabolic
Не си ме разбрала правилно - аз не искам моята жена да е притеснителна и с потъпкана личност.
Напротив - силно се надявам да е със силен характер, борбена, горда със себе си.
Но сменянето на фамилията е едно обичайно нещо при 90% от семействата.

Защо тя като ме обича не се съгласи, защото за нея може да не е важно това, но за мен може да е много важно.
Тя може да иска да подреди по нейн начин жилището, да избере квартала в който ще живеем (ако живеем на друго място) и т.н до всичко останало, а аз искам само няколко неща: да кръстим децата с имена, които аз съм избрал (горе в едно от мненията написах и други варианти и възможности) и да бъдат кръстени в черквата в която са кръстени почти всички членове на нашият род по майчина линия чак от преди 150 години + не настоявам, но и в гимназията в която сме учили всички и някои продължават да учат.
+ това имената които искам не са Драгунчуван и Пенка, а са хубави славянски имена (едното май е от гръцки призход).
За мен най-важното е едното да е кръстено на дядо ми, а другото на майка ми, от там нататък дал бог още деца да ги кръщава както иска.
Ако бях жена и фамилията на мъжа ми е Путитканчо не бих се съгласила и моята да е такава.
х

Мили боже ! Става все по зле ;/

/ме се предава
Cyb3rg0d
Аз пък искам да защита Dragster от Elerina и diabolic, това да държиш много на имената на децата ти да бъдат, каквито ти поискаш, не мисля, че е 'забулване' на жената, особено в наложилата се мода днес, да се кръщават с западни имена... като Стивън, Браян, Елизабет и т.н. което 99% е дело на жената. Dragster, ако не ги хареса, може да измислите заедно някакви компромисни, които да се доближават, до така желаните от теб (аз вече те ожених и баща те направих, ама нищо де wink.gif). Мен лично, няма да ми пука, дали името на жена ми е пред моето на табелката, някакси маловажно ми се вижда, че да се стига до някакви спорове, същото е и за фамилията, макар че бих предпочел да сме с еднаква фамилия. Все пак да ни представят някъде като Г-н и Г-жа или Семейство еди-кое-си, а не с отделни пълни имена.
KoCToBa
QUOTE(zeraful @ Nov 19 2007, 06:13 PM) *
Мисленето ти и начинът да защитаваш мнението си с цитиране на факти е идеен.

Тъпо да цитираш пост, който аз самата съм изтрила....

И за да си спокоен, отговарям:

QUOTE(zeraful @ Nov 19 2007, 02:04 PM) *

М не - не ми дава гаранция... Всъщност " I dont give a f**k" дали името ми ще се изписва първо, пето или нанайсто, когато там където трябва вече съм го написала.
Не търси под вола теле. smile.gif

QUOTE(zeraful @ Nov 19 2007, 03:23 PM) *

А ти можеш ли да ми покажеш законово такова за мъжа? И кой изобщо тук говори за закони.. става дума за етикет, галантност - акуратност ако щеш...

QUOTE(zeraful @ Nov 19 2007, 04:29 PM) *
идЕот съм и всякакъв опит да ми бъде променено горното мнение към приобщаването ми към етика и етикет ще останат без какъвто и да е успех.

Ма как са заопитвахме.. елей...

Elerina - трудно можем да обясним нещо, което повечето мъже мислят за митична дума изровена от архивите на "Адрес 4000"

Dragster: ти ме изуми бате.. сигурно сваляш жена с бухалка, после я влачиш галантно за косата до входа на пещерата...помисли, че мъжкия пол отдавна не е толкова доминиращ...
Но наистина искам да видя чаровницата, заради която ще си кръстиш детето "Берое"... не че нещо, момичето може да е голям футболен фен....
Elerina

Според теб тогава как би реагирала една борбена жена на следното:

"Никога не бих допуснал името на съпругата ми да бъде първо в табелката закачена на входната врата.
Тарикатско е да си с две фамилии и няма да имам нищо против да е и с мойта и с нейната едновременно, но само с нейната НЕ!"

Защото на мен нещо не ми се връзва да се съгласи...

Колкото до тази поговорка отдавна е изгубила смисъла си, тъй като днес успелите жени не стоят _зад_ успелите мъже, а _до_ и дори _пред_ тях.
diabolic
Мили дами , мисля ,че Dragster е загубена кауза ;/
zeraful
QUOTE(diabolic @ Nov 19 2007, 08:05 PM) *
Мили дами , мисля ,че Dragster е загубена кауза ;/

Принуден съм да се съглася, но ще ви замоля да не превръщаме темата в лични нападки.
TaRaLiNka
а аз искам само няколко неща: да кръстим децата с имена, които аз съм избрал (горе в едно от мненията написах и други варианти и възможности) и да бъдат кръстени в черквата в която са кръстени почти всички членове на нашият род по майчина линия чак от преди 150 години + не настоявам, но и в гимназията в която сме учили всички и някои продължават да учат

Хаха, човече, ти хубаво искаш това и това, обаче има и друг вариант. Както ти си склонен да я пуснеш "да пътува" ако не ти угоди, така и тя, ако е някоя по-"отракана" дама ( не говоря за средностатистическите любителки на кратки доходни връзки, които обикновено нямат мнение, или ако имат такова, то то се изразява в "Да, мило.. добре, мило" ), има шанс да ти каже нещо в стил: "Ами хайде, когато Ти си родиш децата, си ги прави каквото искаш."

smile.gif Всякакви дами има. Вече жената не се възприема като подчинена на мъжа и ще имате много конфликти, струва ми се, ако се опиташ да й наложиш мнението си. А и съм убедена, че няма жена, за която да не е важно как се казват децата й.

Та по темата : На табелката стига и само фамилията smile.gif Няма при появяването на дете/куче/котка/златна рибка да сменяме табелката biggrin.gif
Mandy
QUOTE(DarkSol`2Bz @ Nov 19 2007, 05:28 PM) *
Черпя бири О.о

Elerina доста търпеливо се опитва да обясни на zeraful в кой джоб трябва да си държи кърпичката за издухване на нос и в кой кърпичката за успокояване на разплакани ощипани госпожи. Неуспешно засега.

Dragster започва с отстояване на позиция с твърдост и непреклонност, но постепенно започва с допускането на компромиси. Чисто женска черта, между другото. Притеснителен факт - започва да говори за себе си в женски род.

diabolic твърди, че е в България.
zeraful
QUOTE(Mandy @ Nov 19 2007, 08:42 PM) *
Elerina доста търпеливо се опитва да обясни на zeraful в кой джоб трябва да си държи кърпичката за издухване на нос и в кой кърпичката за успокояване на разплакани ощипани госпожи. Неуспешно засега.

Dragster започва с отстояване на позиция с твърдост и непреклонност, но постепенно започва с допускането на компромиси. Чисто женска черта, между другото. Притеснителен факт - започва да говори за себе си в женски род.

Сержо и тука затри няколко бири ;>
diabolic
QUOTE(Mandy @ Nov 19 2007, 08:42 PM) *

Говоря принципно и ти мн добре си ме разбрала ощипана госпожо smile.gif
dreben
QUOTE(diabolic @ Nov 19 2007, 09:03 PM) *
Говоря принципно и ти мн добре си ме разбрала ощипана госпожо :)

Принципно всички жени говорят :>
zeraful
QUOTE(Elerina @ Nov 19 2007, 08:00 PM) *
Колкото до тази поговорка отдавна е изгубила смисъла си, тъй като днес успелите жени не стоят _зад_ успелите мъже, а _до_ и дори _пред_ тях.

Тук съм принуден да се съглася. Все пак в някой пози мъжете трябва да са отзад ;>

QUOTE(dreben @ Nov 19 2007, 09:10 PM) *
Принципно всички жени говорят :>

А тогава принципно ние не ги слушаме ;>
dreben
QUOTE(zeraful @ Nov 19 2007, 09:12 PM) *
А тогава принципно ние не ги слушаме ;>

Еееее.. Не е така! Аз например слушам.. принципно :>
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.