Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Експертни решения...
UniBG Forums > Отдих и забава > Душевна кофа
dalt
16 ноември 2007 Преди няколко дни една жена беше уволнена с подпис на министър, само защото е инвалид. Много хора не повярваха веднага, въпреки, че по телевизиите показаха и заповедта, а след това юрист на министерството на образованието каза пред камерите, че документът от ТЕЛК е основанието за уволнение. Става дума за директорката на пловдивско училище Ваня Стоицова. А според инспектор на същото министерство, от инвалидна количка може да се управлява фирма, но не и училище. Както се казва, за резил.
Дискусионният списък за взаимопомощ "BezMishka" състоящ се в момента от около 90 човека, повечето от които слепи или с увредено зрение, смятаме, че този незаконен и срамотен случай не бива да остане без вниманието на формалните и неформални организации на и за инвалиди, затова, след като формалните организации все още не реагират, направихме подписка, която може да се подпише от линка по-долу:
Подписка срещу незаконно уволнение, подкрепено и от "експерти".
Така е то...

Източник

Такива работи АДСКИ ме изнервят! Дори не мога да си формулирам мнението, защото всяка трета дума ми е "еба"...
int21h
QUOTE(dalt @ Nov 17 2007, 09:09 AM) *
...
Такива работи АДСКИ ме изнервят! Дори не мога да си формулирам мнението, защото всяка трета дума ми е "еба"...

Еми.. аз до колкото четох и гледах информация по случая.. останах с лично впечатление, че жената си го заслужава.

1. Момата три години и половина въобще не е ходила на работа и е раздавала заповеди по телефона.
2. Оставила е училището без кабинет по "незнам-си-какво" (съжалявам, не помня) защото е инвалид, а кабинета е на първия етаж и просто си го е преструктурирала в неин кабинет. Няма лошо, но да беше освободила стария си кабинет..

Всички ученици, които учат в това училище, както и учителите роптаят (роптаеха) срещу нейното ръководство, липсата на такова, дистанционното управление, а не срещу това, че е инвалид. Да, инвалид е, има право на облаги, които да й направят по-лек и без това тежкия живот, но според мен тя просто е прекалила и си е залужила уволнението. Като иска да работи - да работи, а не да си стои в къщи три години и половина, да раздава заповеди по телефона и да взима директорска заплата..
dalt
С тия подробности не съм запознат. Възможно е да е така, чисто емоционално реагирах.
Иначе хората заели се с тази подписка (в частност Виктор) са едни мн. сериозни и обективни люде, затова не си направих труда да се поровя за повечко детайли.
Dragster
Правилно са я уволнили - не е годна да си върши качествено работата - нищо, че както казва тя "не съм инвалид в главата, а в краката".
Малко и на дискриминация мяза.
GoodINC
Абе нали искат да ги третират, като равни бе, да си е гледала работата, като хората.
starshine
ako osnowanieto za uwolnenieto, dori i formalno, e "zashtoto ne mozhe da hodi", trqbwa da se wyzstanowi (kak e prawilno da se napishe tazi duma?) na rabota. Ako e nekadyrna i se e samozabrawila - ami neka osnowanieto da e towa!
dlh
както си я написасл
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.