Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Търси се дарение
UniBG Forums > Дискусии > Основни
dreben
Здравейте. Един мой познат събира под формата на дарения SD RAM памети и аз реших да се възползвам от служебното си положение и да пусна темата тук. Машината, както може би ви е станало ясно не е с най-новите дъна и си иска SD памет, която както се оказва е доста трудна за откриване.. Моля, ако някой разполага с такава памет /SD - PC100 или PC133/ и е склонен да подпомогне проекта /става въпрос за мейл и jabber сървър/ да напише два реда тук, а аз ще намеря начин да се свържа с него. На дъното има два слота за памет, като целта е да се съберат 512мб или т.е. от значение са плочки от 256мб и нагоре. Благодаря предварително. :)
Narf
А дали дъното поддържа плочки по 512?
Понеже имам една, която на една щайга въобще не я намира, а на друга върви като 256. :>
dreben
Две по 256мб се поддържат максимално по последни данни - PC100, затова търсим две плочки по 256мб :)
int21h
QUOTE(Narf @ Oct 30 2007, 05:18 PM) *
А дали дъното поддържа плочки по 512?
Понеже имам една, която на една щайга въобще не я намира, а на друга върви като 256. :>

Мдам.. Има нова и стара SD-RAM (до колкото може да се изполва "нова" за SD-RAM). Тази, за която говориш е от новата. Под "стара" се разбира двустранна (с чипове от двете страни на платката) или ако чиповете са от едната страна - да са осем на брой. Когато чиповете са само от едната страна и са 4 на брой - говорим за "нова" SD-RAM. Разбира се, това е когато става въпрос за памет PC133. PC100 винаги е от стария тип.

Щом дъното поддържа PC100 значи новата SD-RAM вероятно ще бъде разпозната на половина (т.е. 256MB ще се разпознае като 128MB), ако въобще се разпознае.

А да се намериш стара SD-RAM с такава големина (над 128MB) си е чудо..

Успех.
Narf
QUOTE(int21h @ Oct 30 2007, 07:26 PM) *
Мдам.. Има нова и стара SD-RAM (до колкото може да се изполва "нова" за SD-RAM). Тази, за която говориш е от новата. Под "стара" се разбира двустранна (с чипове от двете страни на платката) или ако чиповете са от едната страна - да са осем на брой. Когато чиповете са само от едната страна и са 4 на брой - говорим за "нова" SD-RAM. Разбира се, това е когато става въпрос за памет PC133. PC100 винаги е от стария тип.

Щом дъното поддържа PC100 значи новата SD-RAM вероятно ще бъде разпозната на половина (т.е. 256MB ще се разпознае като 128MB), ако въобще се разпознае.

Успех.

Абе наричат се едностранна и двустранна всъщност. :>
Но не е в това проблема. Не се сещам каква точно беше(ако не се лъжа двустранна), но с други плочки не съм имал проблем, без значение от типа.
offgeboren
QUOTE(int21h @ Oct 30 2007, 07:26 PM) *

Успех.

koe mu e chudoto? az prodavam takiva, 256mb plochki pc100 za po 60 evro ednata.
v sluchaja obache govorim za tarikati, kojto iskat da minat metur i da poluchat vuprosniat hardware gratis, zashtoto sa tursili i sa videli, che po magazinite e skup.
dreben
QUOTE(offgeboren @ Nov 2 2007, 02:27 PM) *
koe mu e chudoto? az prodavam takiva, 256mb plochki pc100 za po 60 evro ednata.
v sluchaja obache govorim za tarikati, kojto iskat da minat metur i da poluchat vuprosniat hardware gratis, zashtoto sa tursili i sa videli, che po magazinite e skup.

Да, никой не е отрекъл, че струва най-малко двама родителя /където изобщо го има, защото няма да ти обадя тук <в България имам предвид> в по-малките градове колко е трудно да се намери извън музей подобно нещо/. Ще замоля да не даваш такива определения, защото някой може да се засегне. Фактите са си факти, но хората не трябва да се обиждат. Лично съм се интересувал от къде може да се купи такова нещо, но ми беше отговорено, че може да изпадне единствено от някоя секънд хенд машина. А офертата ти е бая солена /сигурно включва шипинг/, щото чух от източници по по-големите села оферти от рода на 49 хамерикански бъкс за 256мб плоча.
offgeboren
Shipping-a nikoga ne e vklyuchen v cenite mi. Cargo pratka po samolet do bulgaria shte struva oshte okolo 50 evro - polzvajki minimalnata tarifa, koiato e 45 evro + nekvi drebni kinti za security i gorivo.
Sushto taka govorim za nov ram, ne vtora ruka. Ako namerish po-evtino predlojenie prez bulgarski vnositel na computarni materiali, tolkova po-dobre.
DarkSol`2Bz
Не знам кой е тарикат и кой не е, но тук едни търсят човек, който да им направи услуга, а други продават.
Бах тоя тарикатлък да попиташ някого дали ще ти помогне wink.gif

Лора е меркантилна кучка mad.gif И не само Лора ...
IntrUDes
Dokolkoto znam tezi SD ne sa ot nai-eftinite, za6toto sa tvyrde redki za namirane. T'va si e ba6 tarikatluk uslugi si pravqt priqtelite, nepoznatite hora ne razdavat predmeti na stoinost 80lv.+ ... Ako napravq tova darenie k'vo polu4avam? Seki bi predpo4el da si prodade kartata, ako q obqvi6 na tyrg v nqkoi online shop, moje da vzeme6 mnogo pari.

Pona4alo e trudno da se namira SD (da se zakupi), kamoli za podaryk biggrin.gif

P.S. Daite nqkakva motivaciq za tova "darenie".

Mejdu drugoto sabiram Dareniq za Torrent Tracker. Koito ima Hard Diskove po 250 GB neka mi drasne PM da se ogovorim kak da mi gi prati smile.gif
RABIES
Бе като не ви изнася не пишете в темата , по дяволите! Аз, ако имах посочената рам, с кеф бих я запратил по дре, за да се отърва от нея. Кой в България ще ти даде 60 евро или долара за допотопна рам ? Поне аз не познавам такива, така че джаджата е непродаваема. Призивът е към хората, които имат желание и възможност за дарение, а не към аукциони, които ще загубят скъпите си хартийки.
darkness
Кажи адрес и бройки 128/256MB които искаш. Говоря сериозно. Цял склад с такава рам си търси собственика .... или кофата за боклук. Казвай по-бързо преди да са я изхвърлили да искам.
^_JoHn_DoE_
QUOTE(darkness @ Nov 3 2007, 05:41 AM) *
Кажи адрес и бройки 128/256MB които искаш. Говоря сериозно. Цял склад с такава рам си търси собственика .... или кофата за боклук. Казвай по-бързо преди да са я изхвърлили да искам.

Ако имаш цял склад прати и на мене tongue.gif Колкот ми пратиш нямам претенции. гр.Добрич ж.к. "Дружба" бл.5 ет.8 ап.29 rolleyes.gif

П.П. Първо дай дарението (макарче човека иска 256+), мен ме устройва 128 smile.gif
Mariyana
QUOTE(^_JoHn_DoE_ @ Nov 3 2007, 10:40 AM) *
Ако имаш цял склад прати и на мене tongue.gif Колкот ми пратиш нямам претенции. гр.Добрич ж.к. "Дружба" бл.5 ет.8 ап.29 rolleyes.gif

пощенския код си пропуснал wink.gif
BaRaXcHo
dreben ако ти се расхожда до карлово или хисар съм 99% сигурен че ште намериш на доста ниски цени.
фирмата в Карлово се казва "Терасист"
в Хисар е "Силпет" или ако решиш да дойдеш драсни едно ЛС ще заведа
и ако говорим за това - 256MB PC133 V-DATA цените на които може да се намери- 24.70 25.60 26.60
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.