Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Превод на help-a на Seen (seen@seen.unibg.org)
UniBG Forums > Дискусии > Основни
EsCaPeR
Здравейте,
днес ми хрумна идеята, която предполагам и на повечето от вас ви е идвала на ум..
Незнам дали Rumen влиза много често, но ако някой има връзка с него да го помоли да види тоя пост,
или който се занимава със seen поддръжката нека прочете

Замислих се.. няма ли да е да е по-добре help-а на по-често използваният Seen да е на български език ?
както NS и CS имат преведени на български помщни файлове, така и @Narf беше превел Seen...
Както прецените.. но според мен ще е по-добре да е на български.
Все пак сме българи =)

П.С: Моля, гласувалите да се оточняват защо са гласували така
Lam3r4e
Хубаво ще е да не се 'цепи' от колектива seen-а smile.gif.Нека и той да има помощните файлове на Бълг. biggrin.gif
dreben
Мисля, че Румен не се занимава със seen вече :>
Rolex
Лично аз мога да си преведа хелпа , но според мене по-добре да е на български , защото има такива , които не могат да го преведат wink.gif
int21h
Да, наистина има доста хора, на които ще им е от полза ако е на български, но също така има хора, които са свикнали с английския и биха го предпочели така както си е. Аз например искам всичко да ми е на английски. Един технически превод винаги е или неточен или звучи смешно. А и както са казали хората "превода е като жената - или е хубав или е верен" ;)

Затова, мнението ми е, че трябва да се направи превод, но по някакъв начин потербителите да си избират езика. Разбира се, по default да е българския език, но който иска да може да си го смени.
rfk
QUOTE(int21h @ Oct 14 2007, 05:10 PM) *
Да, наистина има доста хора, на които ще им е от полза ако е на български, но също така има хора, които са свикнали с английския и биха го предпочели така както си е.

Ами предполагам, че EsCaPeR иска да каже всеки да си избира на какъв език да му е - бг или английски, както са сървис.
Rolex
QUOTE(rfk @ Oct 14 2007, 04:19 PM) *
Ами предполагам, че EsCaPeR иска да каже всеки да си избира на какъв език да му е - бг или английски, както са сървис.

Това също ще е добра идея yess.gif На който както му е удобно wink.gif
Narf
Нищо не съм превеждал.
EsCaPeR
Извинявам се, превода е на @raptor
EsCaPeR
QUOTE(int21h @ Oct 14 2007, 05:10 PM) *
Затова, мнението ми е, че трябва да се направи превод, но по някакъв начин потербителите да си избират езика. Разбира се, по default да е българския език, но който иска да може да си го смени.

Да, точно това ми е идеята - потребителите да могат да избират, но default езика да е български
DarkSol`2Bz
Добре би било да е и на 2-та езика дам.

П.П. Точно в момента докато го пиша това един приятел ме пита как се ползваше seenserv smile.gif
GoodINC
Е то става дума за Seen, не за SeenServ smile.gif
И аз съм За превода на БГ, лично аз мога да се заема, ако се съгласят "управляващите" smile.gif.
DarkSol`2Bz
Да де seen smile.gif Все тая. Това имах предвид.
int21h
Какво има да се "заемате" с превода, това са 5 реда. Превода ще бъде най-малкия проблем. В services имплементирането на втори (а дори и на n-ти) език е лесно, защото потребителите се идентифицират, прочитат се настройките им и се визуализира езика, който е записан в настройките на псевдонима.

При seen и SeenServ няма такава идентификация. Или ще трябва да се направи така, че тези два "бота" да оперират с някаква база данни, в която срещу всеки псевдоним има записан език или по някакъв начин да се обръщат към базата данни на сървисес, в която ще бъде записан езика за seen и SeenServ (което вероятно ще изиска работа от страна на сървисес девелоперите).

Във всички случаи тази кауза ми се струва загубена, просто защото работата ще бъде много повече от облагата. Максималното, което може би ще се постигне е просто превеждане на seen и SeenServ на български и невъзможност за смяна на езика.
DeStRuCti0N
До сега не съм чувал някой потребител да се е оплакал, че не е разбрал какво му 'отговарят' seen/seenserv.
Според мен няма никакъв смисъл от превода.
DaDiablo
QUOTE(DeStRuCti0N @ Oct 14 2007, 10:21 PM) *
До сега не съм чувал някой потребител да се е оплакал, че не е разбрал какво му 'отговарят' seen/seenserv.
Според мен няма никакъв смисъл от превода.

До сега не съм чул/видял някой потребител да каже, че е прочел хелпа на даден service и да каже, че не е разбрал нещо, че чак и превод да иска wink.gif
NoEx
До 'са французойка не бех е whistle.gif л cool.gif
^_JoHn_DoE_
На мен лично не ми пречи. smile.gif
kopekmop
Гласувах за превод на български, но само ако може да се свърже с настройката за език от NS - хелпа на seen да се показва на избрания език за services. От друга страна, малко са хората, които изобщо четат който и да е хелп...
Viktorio
И аз гласувах са превод на български щото ненам др език tongue.gif
RABIES
QUOTE(Viktorio @ Oct 15 2007, 12:30 PM) *

Като гледам и той ти е труден.

Иначе ... толкова години си го зяпам така, че ми се струва безсмислено. Все пак хелповете на NS и CS се измениха и преводът им беше нужен за по-бързо ориентиране в обстановката, докато seen с нищо не се е менил ...
flx
От една страна е добре,но от друга страна няма никакъв смисъл...50 на 50 съм you-here.gif
^_JoHn_DoE_
50/50 wink.gif
Трявало да сложите отдолу още 1 избор - "Все ми е тая."
Щот има хора на които не им пука особено ко пише хелпа и на къв език е.
Дося не съм видял някой да са е оплакал, че незнае как да сийн-ва щот не е разбрал ко пише в хелпа.
Според мен няма чак такъв голям смисъл за 10 реда там... К'во има да са превеждаа "псевдоним" , "идент" и "хост" ? biggrin.gif
GoodINC
Бас държа, че има доста хора, които не знаят как точно да използват Seen!
RABIES
Бас държа, че 100% от тях не са прочели хелпа му, за да знаят ! wink.gif
GoodINC
Е нали се сещаш, че някой грам не хващат от английски smile.gif.
hatred
To pa shtoto se izpolzva nqkyv ujasno truden gramaticheski angliiski.

Eto vi - http://sa.dir.bg/

Prevedete si go dumichka po dumichka.
RABIES
QUOTE(GoodINC @ Oct 16 2007, 11:37 AM) *
Е нали се сещаш, че някой грам не хващат от английски smile.gif.

Аз съм от тях, но все пак се ориентирах smile.gif
fresh
QUOTE(Viktorio @ Oct 15 2007, 12:30 PM) *

Че какво трябва да знаеш като има само 2-3 думи които дава на английски.Дата,час ли неможеш да разбереш ? smile.gif
Иначе и аз сам ЗА! smile.gif
GoodINC
Аве стига глупости ве!
Има хора, които хал-хабер си нямат... не се правете на всезнайковци...
Narf
QUOTE(GoodINC @ Oct 17 2007, 11:22 PM) *
Аве стига глупости ве!
Има хора, които хал-хабер си нямат... не се правете на всезнайковци...

Те пък не, че ще тръгнат да четат help-а.
dreben
Мисля, че твърде много се генерализират нещата.. Тоя щял да направи еди-какво-си, другия нямало да направи еди-какво-си..
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.