QUOTE(Polizei @ Sep 27 2007, 06:20 PM)

П.С. dreben, вярвай ми, в момента каналите са по-уязвими, отколкото при hybserv и кадърен founder...
Не съм dreben, но ще изкажа мнение по въпроса..
Точно в момента, както базата данни е публично достояние и всеки, който си направи труда да я потърси, с малко труд може да ти декодира всичките пароли, мисля, че ratbox-а предлага много по-голяма сигурност за каналите, по проста причина, че за доста неща се изисква mail verification.
Колкото и кадърен founder да си, като ти имат 2-те пароли на nick-a и канала - не можеш да направиш нищо. Дропят го, регват го, или направо се сетва нов founder...
Докато при ratbox за да се сетне нов founder, дори да ти имат паролите, трябва
ти да потвърдиш това през
твоя меил.. За дроп няма да говоря, защото така или иначе не работи. Но ако работеше също щеше да се изисква mail verification през
твоя меил. За да се смени мейла - пак mail verification.
Ако ме разбираш...
Не казвам, че ratbox е слънце и че няма недогледани неща. Мисля, че трябва да могат да се променят левелите на командите в CS за да може да се вдига левела за ADDBAN, трябва да могат да се енфорсват отрицателни модове в каналите. Също така autoop-а нещо не ми харесва, но всичко това е без значение пред алтернативата - hybserv, с който можеш да изгубиш всичко, което си регистрирал ако някой ти знае паролите.