Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Предложение за services...
UniBG Forums > Дискусии > Основни
Polizei
Бих желал да спомена че откакто се използват ratbox-services случаите на takeover и подобните зачестиха много, и продължават да зачестяват. Това което исках да предложа (по-скоро да помоля!) е, ако е възможно, да се пренапишат services (CS конкретно) така че опцията ENFORCEMODES да позволява да се форсират и отрицателни модове, не само положителни (+nt-imlkrs, примерно)
dreben
QUOTE(Polizei @ Sep 27 2007, 05:17 AM) *
Бих желал да спомена че откакто се използват ratbox-services случаите на takeover и подобните зачестиха много, и продължават да зачестяват. Това което исках да предложа (по-скоро да помоля!) е, ако е възможно, да се пренапишат services (CS конкретно) така че опцията ENFORCEMODES да позволява да се форсират и отрицателни модове, не само положителни (+nt-imlkrs, примерно)

ТО не са зачестявали заради сървисез ;р
Иначе по втората част не съм компетентен, защото дори не знаех, че не могат да се енфорсват отрицателни режими :/
Струва ми се глупаво да не може => подкрепям идеята :>
^_JoHn_DoE_
QUOTE(Polizei @ Sep 27 2007, 05:17 AM) *

Напълно ЗА!
За ТО с новите сервизи се прави по лесно, по-продължително и по-ефикасно. А ако оунера е идиот, канала може да седи ТО с месеци. Просто сервизите позволяват да вложиш и въображение като прее*ааш канал smile.gif --- Но в това няма нищо лошо. wink.gif
int21h
След като откраднотото db вече се продава свободно в UniBG, всеки който си има поне малка представа от IRC ще направи take over еднакво лесно с които и да е services...

Иначе и аз смятам, че е добре да могат да се enforce-ват отрицателни модове. Но не мислете, че това ще намали случаите на take over.
Polizei
QUOTE(int21h @ Sep 27 2007, 02:07 PM) *
След като откраднотото db вече се продава свободно в UniBG, всеки който си има поне малка представа от IRC ще направи take over еднакво лесно с които и да е services...

Не мога да определя до каква степен старата база данни на UniBG би помогнала някой да направи takeover в момента (Не че няколко големи канала бяха превзети именно чрез нея). Просто не виждам начин да се превземе канал при сегашното положение, ако всеки псевдоним е с парола и мейл.
Polizei
QUOTE(Polizei @ Sep 27 2007, 06:16 PM) *
Не мога да определя до каква степен старата база данни на UniBG би помогнала някой да направи takeover в момента (Не че няколко големи канала бяха превзети именно чрез нея). Просто не виждам начин да се превземе канал при сегашното положение, ако всеки псевдоним е с парола и мейл.

П.С. dreben, вярвай ми, в момента каналите са по-уязвими, отколкото при hybserv и кадърен founder...
dreben
QUOTE(Polizei @ Sep 27 2007, 06:20 PM) *
П.С. dreben, вярвай ми, в момента каналите са по-уязвими, отколкото при hybserv и кадърен founder...

И преди и сега еднакво добре могат да те наиграят, ако ти имат паролите. Разлика нема ;р
int21h
QUOTE(Polizei @ Sep 27 2007, 06:20 PM) *

Не съм dreben, но ще изкажа мнение по въпроса..

Точно в момента, както базата данни е публично достояние и всеки, който си направи труда да я потърси, с малко труд може да ти декодира всичките пароли, мисля, че ratbox-а предлага много по-голяма сигурност за каналите, по проста причина, че за доста неща се изисква mail verification.

Колкото и кадърен founder да си, като ти имат 2-те пароли на nick-a и канала - не можеш да направиш нищо. Дропят го, регват го, или направо се сетва нов founder...

Докато при ratbox за да се сетне нов founder, дори да ти имат паролите, трябва ти да потвърдиш това през твоя меил.. За дроп няма да говоря, защото така или иначе не работи. Но ако работеше също щеше да се изисква mail verification през твоя меил. За да се смени мейла - пак mail verification.

Ако ме разбираш...

Не казвам, че ratbox е слънце и че няма недогледани неща. Мисля, че трябва да могат да се променят левелите на командите в CS за да може да се вдига левела за ADDBAN, трябва да могат да се енфорсват отрицателни модове в каналите. Също така autoop-а нещо не ми харесва, но всичко това е без значение пред алтернативата - hybserv, с който можеш да изгубиш всичко, което си регистрирал ако някой ти знае паролите.
fresh
QUOTE(int21h @ Sep 27 2007, 06:38 PM) *
Ако ме разбираш...

Не казвам, че ratbox е слънце и че няма недогледани неща. Мисля, че трябва да могат да се променят левелите на командите в CS за да може да се вдига левела за ADDBAN, трябва да могат да се енфорсват отрицателни модове в каналите. Също така autoop-а нещо не ми харесва, но всичко това е без значение пред алтернативата - hybserv, с който можеш да изгубиш всичко, което си регистрирал ако някой ти знае паролите.

thumbsup.gif Напълно съм съгласен wink.gif
Polizei
Щеше да е добре и някой по-привилигирован потребител да се позачете и да остави коментар, ама нейсе...
QUOTE(int21h)
Също така autoop-а нещо не ми харесва

Какво имаш предвид под autoop? modauto или нещо друго?
_LoNDoN4aNiNa_
Според мене не трябва ние, нормалните потребители да гласуваме а девелоперите и т.н. защото ние нищо неможем да направим.. а и ако се приеме това предложение, едва ли скоро ще бъде реалност.
magdanoz
spored men
ne wijdam kyf e smisyla da sa oplakwate sled kato promqna nqma da ima smile.gif
Polizei
Ми какво да правим? Имах надеждата че все пак мислещите хора могат да променят нещо...
А ако devteam-а толкова не могат да го напишат, ще го напиша аз! Само някой наистина да `постави проблема на масата'!!
Narf
QUOTE(Polizei @ Oct 4 2007, 11:01 PM) *
Ми какво да правим? Имах надеждата че все пак мислещите хора могат да променят нещо...
А ако devteam-а толкова не могат да го напишат, ще го напиша аз! Само някой наистина да `постави проблема на масата'!!

Продължаваш да дразниш с тия намеци, че devteam-а е неспособен да си върши работата.
А не схващаш, че това, че ти искаш нещо да стане, не означава, че то трябва да стане.
dreben
QUOTE(Narf @ Oct 5 2007, 09:43 AM) *
Продължаваш да дразниш с тия намеци, че devteam-а е неспособен да си върши работата.

Да, а по този повод никове са били съспендвани..
Polizei, заеби по-добре ;р
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.