Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Създадоха цигара, която не дими и е безвредна за околните
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab
DeStRuCti0N
Революционна като концепция високотехнологична цигара, която не изпуска дим, е разработена от холандския инженер Еверт Вилбенк. Той е представил новия продукт в Лондон.

На външен вид цигарата не се различава от обикновените, но съдържа в себе си микрочип, нагревателен елемент, капсула с чист никотин, както и батерийка. За да се изпуши, не е нужно да бъде запалена. Сензор усеща докосването на устните и задейства целия механизъм.

С микропоток горещ въздух се освобождават парите на никотина. Миркосхема контролира процеса и неговата продължителност, а батерията осигурява нужната енергия. Според Вилбенк, изобретената от него цигара не само не пречи на околните, тъй като не изпуска дим, но е и по-безвредна за организма.

Традиционният тютюн съдържа до 300 добавки, много от които могат да се отразят отрицателно на здравето на пушача. От своя страна много чистият никотин, който се съдържа също в доматите и чушките, не е опасен, освен ако не попадне направо в кръвта, твърди Вилбенк.

Очаква се, че във Великобритания ще бъде разрешено цигарата да се пуши на обществени места, тъй като е безвредна за околните. Продажбата на новия продукт ще започне през следващата година в Лондон.

http://technology.actualno.com/news_123471.html
Mitak
QUOTE(DeStRuCti0N @ Sep 19 2007, 11:27 AM) *
Революционна като концепция високотехнологична цигара, която не изпуска дим, е разработена от холандския инженер Еверт Вилбенк. Той е представил новия продукт в Лондон.
http://technology.actualno.com/news_123471.html

Хм..., холандец.... какво имитира тази цигара - тютюн, или весел тютюн smile.gif
flox
Ебати ненурмалните ора, че пушим цигира с батерия....
escape
emi da za tezi koito sa pristrasteni i ne mogat da gi otkajat tova e idealnia produkt
a i do kolkoto biah chel za tazi cigara , che dima koito izliza ne e nikotin a neshto drugo
pak i taka pushacha non stop shte ima v ustata si cigara no niama da e vredna smile.gif
rfk
Бях чул преди време, но не знам дали наистина е така, че са измислили някаква електронна цигара, която не садържа каквито и да е вредни неща, също така можеш да си я настройваш колко да е силна и с една такава се кара около година и половина, само че цената е 300лв+. wink.gif
usdollar
бащата на един много добър приятел имаше такава цигара и седми клас с този мой приятел си пушехме през часовете ... smile.gif абе яко biggrin.gif
dreben
QUOTE(usdollar @ Sep 19 2007, 06:50 PM) *
бащата на един много добър приятел имаше такава цигара и седми клас с този мой приятел си пушехме през часовете ...

Е, миналата година.?
usdollar
да де smile.gif
Janaa
Свако ми има такава електронна цигара и наистина ги отказа,сега и майка ми се е навила да си купува.Струва някъде около 200 лв и отделно пълнителите към 30лв.Пари за глупости,като няма воля...
rfk
QUOTE(Janaa @ Sep 19 2007, 10:30 PM) *
Свако ми има такава електронна цигара и наистина ги отказа,сега и майка ми се е навила да си купува.Струва някъде около 200 лв и отделно пълнителите към 30лв.Пари за глупости,като няма воля...

Тези пълнители на колко време се слагат? smile.gif
ill`
ДОбре де, последно - тва цигара ли е, или не е цигара?
rfk
QUOTE(ill` @ Sep 20 2007, 11:00 AM) *
ДОбре де, последно - тва цигара ли е, или не е цигара?

Значи нещо като цигара е, когато дърпъш не можеш да усетиш разликата, но не дими (не е вредна за околните) и не садържа нищо вредно за този които я пуши. ;)
Mitak
Аз пък искам холандска цигара smile.gif
starshine
twa ako izleze na pazara, naj-posle otnowo shte moga da si pusha na rabotnoto mqsto
ill`
Както казва братовчедка ми - "Щом не съдържа нещо вредно, некак си не ме привлича много." smile.gif
Janaa
QUOTE(rfk @ Sep 20 2007, 12:52 AM) *
Тези пълнители на колко време се слагат? smile.gif

Един пълнител=един картон цигари...
Snate
В България кате продават такиа шукаритетни историй?
dnz
В даскало през часа си пушиш ебати якото ще е .... tongue.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.