EsCaPeR
Sep 14 2007, 10:14 AM
Тъй като напоследък много нашумя това IPv6
и хората които го ползват предполагам за забелязали колко е лагав ipv6.plovdivbg.net
незнам на какво се дължи това.. но бих искал да попитам може ли да се пусне още един сървър
с поддръжка на IPv6 - irc.naturella.com (да речем), за да имаме поне някакъв избор...
и да не лагва толкова много
Mitak
Sep 14 2007, 10:30 AM
Ами че то натурелата си има IPV6 от доста време

- IPv6: 2001:618:400:3226::dead:babe
darkness
Sep 14 2007, 10:30 AM
Ако малко беше прочел какво ти дават от btexact нямаше да виниш PlovdivBG. При положение, че ти дават тунел с 1MB/s в 2-те посоки се замисли. Ти трябва да хвърлиш до там, да се препрати до PlovdivBG, той да го върне и да се върне при теб. Ако се замислиш отиваш до Англия 2 пъти и се връщаш. PlovdivBG с нищо не са виновни. Хората всичко са си направили както трябва. Пробвай ти да пингнеш www.jp.freebsd.org да видиш колко милисекунди пинг ще имаш. И това не е от нета ти а от самия тунел.
П.П.
Mitak на naturella IPv6 е филтриран срещу атаки и не работи.

П.П.П.
Моля мислете малко преди да говорите ...
EsCaPeR
Sep 14 2007, 10:37 AM
какъв е порта на 2001:618:400:3226::dead:babe?
защото доколкото помня, ongeboren каза, че го е спрял поради "големия интерес" =)
offgeboren
Sep 14 2007, 07:38 PM
ne znam kak izchislihte, che pri ipv6 over ipv4 tunel signala hodi 2 puti do anglia.. hodi edin put i to kato ipv4 packet, v kojto ipv6 packeta e encapsuliran.
inache na naturella i lirex otdavna nyama ipv6. ot evolink gi murzi da opravyat 2 AAAA record-a, a potrebitelite nyamat jelanie da pishat ipv6 adres, vmesto hostname, suotvetno tunela mi pisna da go presuzdavam vseki mesec kato expire-ne poradi neaktivnost.
a kojto se oplakva ot skorostta na ipv6 tunela, tryabva da se oplache na localnoto mu isp, koeto ne moje da mu osiguri kachestven i burz internet do izvun bulgaria. plovdivbg ima dostatuchno maluk ping ot 60ms ot chujbina.
portovete, na koito slusha daden server se vijdat chrez /stats P. kakvito portove za ipv4, sushtite sa i za ipv6.