QUOTE(Lax @ Jul 19 2007, 05:24 PM)

Вярваш ли, че има истински приятели?
Да. Хората се променят и старите приятели си отиват, а на тяхно място идват нови, но това не прави приятелството по-малко истинско. Нормално е хората да вървят напред и с времето допирните им точки намаляват или се променят. Докато имат допирни точки, приятелството продължава, в противен случай всеки тръгва по различни пътеки. Ако не се почувстват предадени или наранени, след години все още ще го споменават като един от най-добрите приятели, които са имали, а междувременно ще са обградени с нови. Естествено има и вариант да не се променят чак толкова или да се променят, но заедно. Този вариант обаче се случва много рядко. Почти винаги поне единия от двамата израства. Дори едно запознанство е възможно да промени мирогледа на човек.
QUOTE(PrinceIgor @ Jul 19 2007, 05:36 PM)

Какъв според теб е смисъла на живота?
Смисъла на моя живот или живота като цяло?
Смисъла... тук мога да пиша наистина много, но интервюто ще стане отегчително, за това ще се огранича.
Та смисъла... той не е универсален за всички. Дори и да има някакъв общ смисъл, хората са различни и всеки го изкривява през призмата на собственото си Аз. Всеки сам предава смисъл на собствения си живот. Може би универсални са щастието и любовта.
"Не е толкова важно дали животът има смисъл, а дали ние придаваме смисъл на живота, който живеем." - /Далай Лама/
Смисъла на моя живот... предполагам, че е любовта, но още не се познавам толкова добре, че да го твърдя със сигурност. /Не ме разбирайте погрешно, познавам се изключително добре, но все пак има ситуации в които реагирам по определен начин и после съм смаяна от себе си, а в последно време и вкусовете ми се променят.../. Колкото до това, дали аз предавам смисъл на живота - мисля, че да.
Едва ли сте разбрали, от написаното до тук какъв е смисъла на живота, но всъщност не е и нужно. ;)
Важно е за вас той да има смисъл.

И понеже дне си падам по цитатите:

„Ако човек почне да се интересува от смисъла на живота или неговата ценност, това означава, че той е болен.“ - /Зигмунд Фройд/
QUOTE(ill` @ Jul 19 2007, 07:16 PM)

Усмивката насила е...?
Понякога е необходимост. Има случаи в които трябва да поставиш щастието на другите над собственото си щастие.