Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Нов рекорд в скоростта на интернет
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab
PrinceIgor
Нов рекорд в скоростта на интернет

Изследователи съобщиха, че са постигнали 9,08 гигабита в секунда при теоретичен максимум 10 гигабита в секунда

С рекорд в скоростта на предаване на данни през интернет се похвали група изследователи.

На среща на консорциума Internet2 бяха разкрити подробности за тест, извършен още на 31 декември 2006 г., при който е постигната скорост 9,08 гигабита в секунда (или 1,135 гигабайта в секунда).

Изследователите са използвали модифицирани интернет протоколи и адресно пространство IPv6. Разстоянието между абонатите, включени към високоскоростната мрежа Internet2, е било 20 хил. мили.

Досегашният рекорд за предаване на данни с използване на адресната система IPv4 е 8,8 гигабита в секунда.

Специалистите считат, че в близко време тяхното постижение няма да бъде подобрено.

Теоретичната пропускателна способност на Internet2 е 10 гигабита в секунда. По правило 10% от лентата на високоскоростната мрежа трябва да бъде отделена за обезпечаване на стабилност на предаването и разпознаване на трафика.

Консорциумът Internet2 обаче е решен да изгради нова мрежа с пропускателна способност 100 гигабита в секунда.

При такава скорост предаването на филм с високо качество ще отнеме няколко секунди. За сравнение, пренасянето на същия филм по сегашните широколентови интернет мрежи отнема няколко часа.

http://netinfo.bg/
DORKY
А аз се кефя на торенти дет сфалям със 3мб smile.gif lazy.gif
Cannibal
То т'ва по бързо от харда ми wink.gif
starshine
mi kato ti e glupaw harda ;-)
aktualnata skorost w momenta (razporostranena po golemite datacentre-owe) e 4Gbits/sec
magdanoz
QUOTE(starshine @ May 7 2007, 07:34 AM) *
aktualnata skorost w momenta (razporostranena po golemite datacentre-owe) e 4Gbits/sec

Bulgaria bate.. siromashiq, nema pari za nowo HDD :<
dreben
QUOTE(starshine @ May 7 2007, 07:34 AM) *

Кажи цени, модели и дилъри де :)

QUOTE(magdanoz @ May 7 2007, 08:55 AM) *
Bulgaria bate.. siromashiq, nema pari za nowo HDD :<

А ти отивай да учиш да не станеш като дядо си дре :>
Cannibal
Хаха, най-вече дилъри smile.gif

П.П. Кво против харда ми, не разбрах wink.gif
starshine
4gbit mrezha (SAN), ne hard. Ima i po-byrzi, no oshte ne sa razprostraneni.

p.p. nishto lichno protiw harda ti ;-)
DarkSol`2Bz
Скоро няма да важи: "айде brb, пускам го да се тегли, ще ида да се изпикая и после ще ти пиша ..."

Вече ще е: "айде пускам го да се тегли, мигнах, оп напиках се ... " smokin-fly.gif

Всъщност надявам се това да смъкне цената на интернета (било то за пра-внуците ни) ...
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.