Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Съдят компания за игри заради самоубийството на геймър
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab > Игри
Lax

Родителите на 13-годишно китайче, които твърдят, че то се самоубило, след като 36 часа играло онлайн варианта на играта Warcraft, заведоха дело срещу нейния дистрибутор.

Според майката и бащата, компанията Cyber Port не е предупредила потребителите за възможните опасности, свързани с играта Warcraft, която се разпространява в САЩ с рейтинг "T", забраняващ достъпа до нея на деца до 13 години включително.

Освен това авторите на играта са знаели за наличието на сцени на насилие, се казва също в изявлението на родителите, подкрепени от организации за борба с
Интернет-зависимостта.

Към момента общият брой на потребителите, играещи онлайн игри в Китай, е 13.8 млн. души, а правителството вече обнародва редица директиви, в опит да предпази децата от попадане под Интернет-зависимост.

Източник: http://news.bg/
DORKY
Ебах го ....Скъсаха се да ги съдят.....Но незнам близард какво са виновни ? Тия родители се сетили кога да предприеемат мерки ....След кат е седял 36 часа на ПС-то родителите неса ли могли да му кажат да стане ...или лапето служело за експеримент....Бе Кашмер .....
dlh
Опаковките на игрите ще станат като тези на цигарите, със стикери "прекалената игра води до отвъдното, но там нямате шотгън".
dreben
QUOTE(dlh @ Apr 27 2007, 03:12 PM) *
Опаковките на игрите ще станат като тези на цигарите, със стикери "прекалената игра води до отвъдното, но там нямате шотгън".

"... а само моторна резачка.. В началото"
magdanoz
ebati prostotiite
sichko e do shibanata psihika na "zad klawieturnoto ustroistwo"
maikata gi sydela, a malkoto lainot kato igraelo 36 chasa kyde e bila taq maika
deba skapanite neserioznici.. posle igrite im bili winowni
Dragster
Тая игра много пристрастява. От моя клас 3-4 човека играят. Тия не са хора - Нон стоп говорят само за тая игра вече 3-4 години всеки ден по 24 часа за друго нищо не говорят и май те бяха казвали, че ако героят им се прецака/развали/изтрие и прочие ще се самоубият. wink.gif
DORKY
когато имам време и аз играя играта ...и наистина доста зарибяваща игра ...Пък и не за първи път съдят близард за такава глупост ....знам поне за още 4 случея завършващи с убийство
peckolai
1. Тази игра няма 3-4 години
2. Ебати тъпата игра! Star Wars Galaxies е 10 пъти по-добра ...или поне беше до внедряването на New Game Enhancement (*sigh)
3. ...ебати тъпата игра smile.gif))
Dragster
От игрите изключително се изпростява и затапява, ако играеш много и си да кажем пристрастен. wink.gif

Първоначално зарибени, но не до такава степен по WarCraft бяха и после като доиде WoW,а тя наистина няма 3-4 години, има ~2 години, но включих и старата традиционна игра.
justanotherlame
QUOTE(magdanoz @ Apr 27 2007, 03:17 PM) *
ebati prostotiite
sichko e do shibanata psihika na "zad klawieturnoto ustroistwo"
maikata gi sydela, a malkoto lainot kato igraelo 36 chasa kyde e bila taq maika
deba skapanite neserioznici.. posle igrite im bili winowni

crybaby.gif taka si e:(
Lax
QUOTE(peckolai @ Apr 27 2007, 04:44 PM) *
2. Ебати тъпата игра! Star Wars Galaxies е 10 пъти по-добра ...или поне беше до внедряването на New Game Enhancement (*sigh)

Аз съм на същото мнение още откакто излезе първата Warcraft. Някак си съм настроен негативно към тази игра и не случайно никога дори не съм се опитвал да я разбера. А и не искам 24 часа в денонощието да цъкам някаква, меко казано, изключително безсмислена игра, която нито ще ми сложи храна на масата, нито пари в джоба (не казвам, че всичко трябва да се прави за пари, но никой не може да ме убеди, че толкова много изгубено време за някаква виртуална измишльотина си струва и е по-добре отколкото да почувстваш живота в реалността) даже напротив. Да не забравя, че въпросната игра-наркотик би ми навредила и физически понеже е очевидно, че изключително много (болни) мозъци се пристрастяват към нея, и вместо да мислят как да зарибят някоя мацка или да си направят кефа някъде, а когато като по чудо си отлепят задниците от стола, за да излязат навън, те треперят някой да не им свие акаунта. Живота е един - не сме създадени, за да играем Warcraft, по дяволите.
magdanoz
QUOTE(Lax @ Apr 27 2007, 07:25 PM) *
Аз съм на същото мнение още откакто излезе първата Warcraft. Някак си съм настроен негативно към тази игра и не случайно никога дори не съм се опитвал да я разбера. А и не искам 24 часа в денонощието да цъкам някаква, меко казано, изключително безсмислена игра, която нито ще ми сложи храна на масата, нито пари в джоба (не казвам, че всичко трябва да се прави за пари, но никой не може да ме убеди, че толкова много изгубено време за някаква виртуална измишльотина си струва и е по-добре отколкото да почувстваш живота в реалността) даже напротив. Да не забравя, че въпросната игра-наркотик би ми навредила и физически понеже е очевидно, че изключително много (болни) мозъци се пристрастяват към нея, и вместо да мислят как да зарибят някоя мацка или да си направят кефа някъде, а когато като по чудо си отлепят задниците от стола, за да излязат навън, те треперят някой да не им свие акаунта. Живота е един - не сме създадени, за да играем Warcraft, по дяволите.

tuka ne si praw choweche smile.gif
1wata igra koqto izlezna beshe warcraft: human vs orcs
i beshe daleeeechnata `97 godina gat beh mlad ;-)
w posledstwie chastite koito q posledwaha ( warcraft 2, warcraft: reight of chaos i prodyljenieto i frozen trone )
nqmat nishto obshto sys segashnata narechena WOW smile.gif
te bqha strategii, rpg-a gi narechi ama ne i towa koeto e wow w momenta ;-)
powecheto hora po onowa wreme igraeha igri tip razwitie a.k.a brood war i etc shitz
igrata wyobshte ne wliqeshe smile.gif srednata i prodyljitelnost beshe chas-dwa max, kato gamer bih kazal che mojesh da se zaribish po wsichko, ama za da igraesh ~36 chasa e ne trqbwa da si normalen .. towa e den i polowina na skapanata ti mashina smile.gif takache do kolko shte se prestrastish zawisi ot teb. w jiwota ima mnogo po wajni neshta ot nekwa chupena igra deto sled 10 godini shte e samo spomen.
peckolai
Абе аз като бивш пристрастен към онлайн игра бих казал, че това което изживях в SWG никога няма да го забравя. Е, не съм стоял по 36 часа, но по 14-15 ми се е случвало. А това, което правеше играта толкова зарибяваща беше community-то. Имаше доста зрели хора и понякога влизах в играта повече за да чатя, а не толкова да играя. Е, всичко с времето си, но това ще си остане незабравим период за мен. Добре, че имам хиляди скрийншотове та да се отдавам на носталгията от време на време. smile.gif
Dragster
QUOTE(magdanoz @ Apr 27 2007, 07:52 PM) *
w posledstwie chastite koito q posledwaha ( warcraft 2, warcraft: reight of chaos i prodyljenieto i frozen trone )
powecheto hora po onowa wreme igraeha igri tip razwitie a.k.a brood war i etc shitz
igrata wyobshte ne wliqeshe smile.gif srednata i prodyljitelnost beshe chas-dwa max, kato gamer bih kazal che mojesh da se zaribish po wsichko, ama za da igraesh ~36 chasa e ne trqbwa da si normalen .. towa e den i polowina na skapanata ti mashina smile.gif takache do kolko shte se prestrastish zawisi ot teb. w jiwota ima mnogo po wajni neshta ot nekwa chupena igra deto sled 10 godini shte e samo spomen.

Баш (Бъш) wink.gif
Точно го каза.
Lax
QUOTE(magdanoz @ Apr 27 2007, 07:52 PM) *

Първо добре дошъл в клуба, човече.

Доколкото баш първата Warcraft - да, помня я (гледах батковците по онова време, като я играха по клубовете), но нямах предвид точно нея, а първата от новите, така да се каже. И това, което написах, исках да го отправя към маниаците на тази игра. Виждам какво се случва и не се сдържах, без да излея недоволството си, като знам, че утре това може да се случи с някой приятел.
DORKY
QUOTE(peckolai @ Apr 27 2007, 03:44 PM) *

1.Играта има 2години и нещо
2.Ако играта е тъпа както ти викаш...Защо е най-печелившата ? За играта дет туко що каза за първи път чувам smile.gif
Dragster
QUOTE(DORKY @ Apr 28 2007, 04:29 PM) *
...За играта дет туко що каза за първи път чувам smile.gif

Назад си с материала, аз дето не играя на игри я знам... tongue.gif
misterios
Mnogo si e dobra igrata daje moga da vi kaja,Igraya po 3-4 chasa max i mnogo se kefia , daje se kupih upgrade Burning Crusade
Tova che povecheto se zamisliat dali da plashtat po 50 lvl za 2 meseca ili da gi izharchat nekade
36 chasa igra tova e mnogo , no i az pomnia kogato igrah diablo po 24 chasa na den.
Ne moga da kaja che sam zariben , no si igraya i se stremia da si vdigna lvl-a
Hubavo e da znayesh i angliiski zashtoto ako ne si nayasno za kakvo stava duma vaobshte ne q pochvaite
i cigari i alkohola sa zaribiavashti , zashto togava nikoi ne govori za tiah smile.gif
Shte stane dulgo no ostavete horata na mira , vseki e free da igraye kakvo si iska i kolkoto si iska
A tova che e samoubil - slaba psihika moga da kaja az
Haide vsichko nai hubavo
peckolai
QUOTE(DORKY @ Apr 28 2007, 04:29 PM) *
1.Играта има 2години и нещо
2.Ако играта е тъпа както ти викаш...Защо е най-печелившата ? За играта дет туко що каза за първи път чувам smile.gif

Не си чувал щото няма реклама. В България не се продава (голяма грешка на Пулсар). Хайде ще го кажа другояче - тъпа е за моя вкус и си позволявам да го кажа, понеже имам база за сравнение. Едно от нещата, които не ми харесват в WoW е, че крафтърските професии не са развити никак добре. По дяволите, не всеки иска да се трепе в една игра. Приятелката ми, например, вече две години играе без да е влизала в битка и й е интересно
flx
Тез родители такива бодали ли са че да оставят детето си да играи 36 часа ....Те сами са си виновни tired.gif
DORKY
QUOTE(peckolai @ Apr 28 2007, 06:04 PM) *
Не си чувал щото няма реклама. В България не се продава (голяма грешка на Пулсар). Хайде ще го кажа другояче - тъпа е за моя вкус и си позволявам да го кажа, понеже имам база за сравнение. Едно от нещата, които не ми харесват в WoW е, че крафтърските професии не са развити никак добре. По дяволите, не всеки иска да се трепе в една игра. Приятелката ми, например, вече две години играе без да е влизала в битка и й е интересно

Ми във ЛОЛ ..има и PVP PVE...но не че толкова зависи от това....приятелката ти ако не играе в близз или по лошо играе там ..но на Low server ..не я виня....Защото докато играех неспирах да се бия в която и територия да влизах..
starshine
tq prosto ne iska da se bie. Kakto i az btw, bitkadzhijskite istorii ne sa mi interesni.
justanotherlame
censored.gif . Ne e vaprosa igrata zaribqvashta lie ili ne e, a che roditelite na 13 godishno momche go ostavqt da igrae 30 chasa ... che posle se surdqt i sudqt horata? mi to tva ne e humanno .. i az sum ciklil na heroes 3 ( koito e igral znae za kyv CIKYL sq govorq) ma sym ql spal razhojdal... i ne sym si mislel da se killvam kat mi obiqt 5,000 lilavi drakona ot raz
peckolai
QUOTE(DORKY @ Apr 29 2007, 12:46 AM) *
Ми във ЛОЛ ..има и PVP PVE...но не че толкова зависи от това....приятелката ти ако не играе в близз или по лошо играе там ..но на Low server ..не я виня....Защото докато играех неспирах да се бия в която и територия да влизах..

Моя грешка, не се изразих достатъчно ясно. Приятелката ми не играе WoW, a SWG. Аз пробвах WoW два месеца, но не ме грабна и си спрях акаунта wink.gif
flx
QUOTE(justanotherlame @ Apr 29 2007, 07:46 AM) *
censored.gif . Ne e vaprosa igrata zaribqvashta lie ili ne e, a che roditelite na 13 godishno momche go ostavqt da igrae 30 chasa ... che posle se surdqt i sudqt horata? mi to tva ne e humanno .. i az sum ciklil na heroes 3 ( koito e igral znae za kyv CIKYL sq govorq) ma sym ql spal razhojdal... i ne sym si mislel da se killvam kat mi obiqt 5,000 lilavi drakona ot raz

Това и казах с предишния си пост.Родителите са виновни...
RABIES
Хубаво родителите са виновни за това дете... А кой е виновен за тея, дето са на над 20 години (примерно) ?Ще кажете сами са си виновни и може би ще сте прави. Но това не е нормално и съм пряк свидетел на тая краста. Та става дума за колегата ми. На 25 години е и играе WoW по минимум 18 часа на ден. Играе преди работа, по време на работа и след работа ... Липса на всякакъв социален живот! За него не съществуват жени, заведения, спорт и всякакви други забавления и навици на човек от социума. Много пъти съм му казвал, че е повреден и това неговото не е нормално, но той само се подсмихваше сякаш му харесваше да го наричат "болен мозък" или "ненормален". И не е само той в това положение, а и обкръжението му. Събират се една групичка манияци и през всичките часове, които прекарват заедно, единствените думи, които произнасят и не се отнасят за играта са "айде да ходим да пушим"(понеже сме интернет-клуб и пушенето вътре е забранено), "чакай да си взема кафе", "дай ми нещо да ръфам" и т.н. Та въпросният ми колега преди да започне да играе WoW, си имаше и приятелка ... разделиха се точно на третия ден от започването на играта(да се разбира поне 50 часа игра за 3 дни). Имаха голяма компания, с която излизаха по кръчми, ходеха по купони ...и на това му дойде краят. За капак на всичко една вечер, не помня какво точно му казах, но беше нещо по отношение на "чумата" в смисъл да се прибира и стига е играл.Той ми отвърна "Луд ли си?!Тук всичко е като в реалния свят, аз тук съм си като у дома!" Не вярвах на ушите си! Това ми го казва 25 годишен мъж! Що за психика и що за влияние има тази игра върху много хора ?!Аз също я опитах и не ми хареса. Не мога да разбера Близард психолози ли наемат да правят игрите им?! Що за нечовешка мания е?
Сигурно никога няма да мога да си обясня такова поведение ...
blood
Дете да е, да му покажеш по-хубавите неща в живота, то 25 годишен мъж.. лошо, много лошо..
starshine
wseki si ima glawa na ramenete i mozhe da si q troshi kakto si iska
magdanoz
QUOTE(starshine @ May 4 2007, 11:23 AM) *
wseki si ima glawa na ramenete i mozhe da si q troshi kakto si iska

imenno wsichko e do choweka wink.gif
blood
И защо да не се направи опит да му се помогне, след като е приятел?
Halo
Warcraft - Orcs & Humans излезе 1994-та, не 1997 : )
WoW мирише. Общо взето точно колкото и SWG smile.gif
peckolai
По-спокойно бе, хора. След още 1-2 експанжъна ще се разочарова или ще му омръзне. Не го изживявайте толкова сериозно. wink.gif
magdanoz
QUOTE(GuiltySpark @ May 4 2007, 12:16 PM) *
Warcraft - Orcs & Humans излезе 1994-та, не 1997 : )
WoW мирише. Общо взето точно колкото и SWG smile.gif

moje wink.gif my bad
az sefte go igrah `97 smile.gif
LuDaCr1s
Abe sq ima sqkakvi igri i filmi s nasilie .... trqbva da si imash edno naum da ne se pristrastqvash i da q igraesh za kef
avtorite na igri kato wow , l2 i sqkakvi takiva ne sa vinovni
ps - 1 fr mi razpravqshe 4e dosta hora v kitai sa se "razbolqli" ot l2 .. 2ma priqteli cukali i edinia dal na drugia nqkakuv item , sled koeto toi go izgubil i toq deto mu e dal item-a go zaklal , daje i vuv nqkuv forum mi dade link da 4eta
Dragster
QUOTE(LuDaCr1s @ May 4 2007, 02:06 PM) *
...
ps - 1 fr mi razpravqshe 4e dosta hora v kitai sa se "razbolqli" ot l2 .. 2ma priqteli cukali i edinia dal na drugia nqkakuv item , sled koeto toi go izgubil i toq deto mu e dal item-a go zaklal , daje i vuv nqkuv forum mi dade link da 4eta

Мухахах, останах с впечатление, че тия с дръпнатите очи и жълтия цвят на кожата нещо не им е добре в главата.
След случая с тоя кореец във Вирджиния,
след като прочеотх тук как китайците ядат малки новородени момиченца
след тази тема - Съдят компания за игри заради самоубийството на геймър
.. и други.
kaspi
emi za jalost i as imam takyv priqtel ama nego pone ot vreme na vreme ospqvame da go izkarame ot tqh smile.gif ponqkoga izpolzvame i nepozvoleni neshta ama kato nqma net smile.gif ne moje da igrae smile.gif taka che ako imate takiva priqteli opitaite se da im pomognete po kakyvto i da bilo nachin naistina imam chuvstvoto che tas igra se gavri sys syznanieto na tes koito q igraqt redovno, no tova si e lichno moe mnenie. aide lek den.
LuDaCr1s
kato se setih sega .... toi predi igraeshe l2 i e 4el vuv forum 4e nqkuv igral sumati vreme bez da spre i sled tova izlezal na ulicata sus samoraiskia me4 na ba6ta si i zaklal 5 4oveka ... za taq istoria ne sum mnogo siguren dali e verna i dali e to4no taka 6toto ne sum go 4el az oba4e ako e verno - kolko lud trqbva da si ot edna igra da napravish takova ne6to
ili puk onia deto e igral GTA Vice city i e otnesal 9 4oveka s nqkva kola dokat go fanata ...
ebati otka4alkite
DORKY
QUOTE(peckolai @ May 4 2007, 11:19 AM) *
По-спокойно бе, хора. След още 1-2 експанжъна ще се разочарова или ще му омръзне. Не го изживявайте толкова сериозно. wink.gif

Кой Знае тогава ко ще са измислили ....пък и Старкрафт,Диабло и Ларкрафт....се още се играят а са доста страи игри smile.gif
LuDaCr1s
old but gold
rfk
QUOTE(GuiltySpark @ May 4 2007, 12:16 PM) *
WoW мирише.

Не знам дали си я играл, но грешиш. Преди, когато даже не я бях виждал (само я бях чувал), бях на твоето мнение, но случайно като бях на гости на 1 приятел го видях да я играе и не можах да се здържа, след 2 часа вече я цъках зарибен вкъщи...

Някой по назаде беше казал, че няма смисал да се играе щото нита пари щи донесе нито нищо, ами то ако е така дай и да не пушим и да не пием и да не е*ем ? blink.gif
dreben
QUOTE(rfk @ Oct 11 2007, 04:19 AM) *
Някой по назаде беше казал, че няма смисал да се играе щото нита пари щи донесе нито нищо, ами то ако е така дай и да не пушим и да не пием и да не е*ем ? :blink:

А, чакай.. Ние като пушим, пием и ебем вземаме пари, не знам във вашия район как е :>
BaRaXcHo
много яко ми аз като играя ЦС да зема да си тегля един патрон пък после .. не родителската немърливост ами производителите били виновни worthy.gif . е да разликата е че несъм на 13.
dnz
Vlizzard кво са виновни че праят яки игри ... wink.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.