Правя си дипломната работа - "Релейно-0контакторен блок с компютърно управлене".
Най грубо казано, това е едно устройство, което се включва към серийния порт на компютъра, и с някакъв софтуер се управляват релетата, които са на тази платка.
Със софтуера на PIC-a (16F84А) няма проблем - всичко си бачка, с minicom се вързвам към устройството, и си управлявам релетата, чета си съсоянието на три входа (включено/изключено)... със софтуера за Windows - работи си, писал съм някакви глупости на Visual Basic.
Трябват ми някакви библиотеки за Linux, че да си напиша програмката и за Линукс.
Идеята е да е нещо като демонче, към което може да се вържеш, и да управляваш устройствата.
Като краен вариант остава system("echo 1 > /dev/ttySX").
Ама не ме кефи....
Нямам никакъв опит с управление на хардуер и писане на драйвери за Линукс (а това си е точно нещо като драйвер).
За Windows... всеки ми казва, че Visual Basic "не било език за програмиране", ама с него успях за 20 мин. да подкарам що годе работеща програмка, и да си управлявам платката.
Та, още веднъж -
Търся библиотеки, с чиято помощ да си напиша софтуер за комуникация със серийния порт.