Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: 300
UniBG Forums > Отдих и забава > Словото, Музиката, Изображението
demond
goreshto go preporychvam, osobeno na IMAX

ne si razvaliajte udovolstvieto kato gledate piratsko kopie na computera, idete na kinoto
Azlan
пффф филма ше е няма такава лудница онзи ден бях на кино и му гледах трейлъра голяма пръчка ше е тоз филм
misterios
Hubav li e ? Ima li nujda da go gledam ili? nekoya pulna boza
blood
Много хора го хвалят, ще се ходи на кино :>
misterios
za kakvo stava duma nekoi shte kaje ili samo shte komentirate che e bil hubav yelling.gif
demond
QUOTE(misterios @ Mar 12 2007, 02:32 AM) *
za kakvo stava duma nekoi shte kaje ili samo shte komentirate che e bil hubav yelling.gif

za bitkata pri Termopilite, kydeto car Leonidas ot Sparta s negovite 300 bojci se e srazhaval s milionnata armia na persijskia car Kserks, otishla na pokori drevna Gyrcia

po stil filma mnogo prilicha na "Sin City" na Frank Miller, ako si go gledal; ako ne si, trudno moga da ti obiasnia - neshto kato film noir po komiks; prosto triabva da idesh da go vidish, unikalen e
GoodINC
При нас късно ще дойде, пък на нашите кина тук в Добрич има да чаааааакам...
dlh
В навечерието на премиерата си у нас епичната историческа продукция "300" помете американската бокс-офис класация и е на път да се нареди сред големите заглавия на годината.

„300” на режисьора Зак Снайдър, създаден по бестселъра на легендарния автор на комикси Франк Милър, разказва за подвига на шепа спартанци, които се опълчват срещу многобройната персийска армия, за да защитят земята и народа си.

Кървавите битки в съчетание с оригиналната визия и непопулярните лица (Джерард Бътлър, Лена Хийди, Дейвид Уенъм, Доминик Уест) се оказват (не)очаквано добра комбинация, донесла приходи от над 85 милиона долара само за 5 дена след премиерата на филма в САЩ.

Поставянето на лентата в категория “R”* заради сцените на насилие и секс допълнително разпалва зрителския интерес и ще гарантира пълни киносалони поне в близките месеци.

„300” е вторият (може би по-успешен) експеримент с комикс на Франк Милър след Sin City, възприел визията на графичния роман (комикса).

Герои с изваяни тела, интересни лица, тъмни загадъчни пейзажи, както и специфичната динамика на образите, забавянето на ключовите движения – всичко това и още много препраща към комикса. Като при това няма и следа от статичност.

Както казва самият Снайдър: “Не исках да правя филм, който да прилича на фотографска снимка. По-скоро искам да поставя зрителя всред света, който Франк е създал в своя графичен роман. Това не е историческа драма. Това не е линейна история. Не възнамеряваме да сме изцяло исторически точни. Нашата цел е да създадем истинско преживяване, което да не прилича на друго, видяно преди това.”

Дали екипът на филма е постигнал целта си, ще преценят зрителите. У нас това може да стане след 23 март, когато филмът тръгва по кината. А дотогава можете да видите кадри от филма и/или един от официалните му трейлъри.

*Зрители под 17 години трябва да са съпроводени от родител или друг възрастен придружител, предварително проучил дали съответният филм е подходящ.

http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=319134
blood
QUOTE(dlh @ Mar 15 2007, 01:19 PM) *
*Зрители под 17 години трябва да са съпроводени от родител или друг възрастен придружител, предварително проучил дали съответният филм е подходящ.

А ся де tongue.gif
killer
Абе филма е хубав, но наистина не е за пред компа да седниш да го гледаш... smile.gif
dlh
Тъкмо се връщам от киното и мога само да кажа, че филмът е невероятен smile.gif
Бих отишъл да го гледам пак. Определено и дума не може да става за гледане пред компютъра, тръпката не може да се усети по никакъв начин така.
GoodINC
Е аз го гледах пред РС-то, но ако скоро го пуснат по нашите кина ще ида да го гледам и там.
CrazyGoD
И аз го гледах в петък заедно с бащата, тъкмо го беше пуснал и аз се върнах от даскало. Филма беше фантастичен, въпреки че ми се стори много тъмен (сигурно е било заради качеството, все пак го гледах он-лайн) , но беше невероятен. А за края да не говоря, беше епичен. С удоволствие бих го гледал на кино, ако имаше такова в Първомай biggrin.gif
Dragster
Гледах го, добър е ама вие много го превазнасяте бе.. не е чак толкова фантастичен, уникален. и прочие.
Края беше великолепен вече.
dlh
на кино ли го гледа?
Dragster
QUOTE(dlh @ Mar 25 2007, 09:47 PM) *
на кино ли го гледа?

Не. Но вече и желание и за кино нямам да го гледам точно този филм. Имаше интересно направени моменти, но като цяло не е толкова добър колкото го хвалите, поне спред мен. Може да е ,защото не съм го гледал на кино, но като цяло историята и развръзката във филма не ми допаднаха, а много обичам историческите филми/книги и доста се интересувам от история.
dlh
в този филм не трябва да се търси историческа достоверност, все пак е базиран на комикс...
и щом не си го гледал на кино е нормално да не ти харесва кой знае колко
Dragster
QUOTE(dlh @ Mar 25 2007, 10:43 PM) *
в този филм не трябва да се търси историческа достоверност, все пак е базиран на комикс...
и щом не си го гледал на кино е нормално да не ти харесва кой знае колко

От гледна точна на историята.. малко вярни неща има, все пак е филм, холивудски. Това за комикса.. интересно, мерси за информацията.
Интересно ми е на теб и останалите на които много им хареса - какво ви хареса и толкова ви впечатли, удиви..?
Azlan
снощи го гледах адското филмче е супер много надъхва,който не го е гледал да върви в най-близкото кино и да зяпа smile.gif
Mariyana
QUOTE(Energy--- @ Mar 25 2007, 10:52 PM) *
Интересно ми е на теб и останалите на които много им хареса - какво ви хареса и толкова ви впечатли, удиви..?

Ммм и аз това си помислих. Не ме радва особено, силни "думи" има на моменти, но явно силни за хора притежаващи този дух... ако бях на мястото на тия вероятно щях да преглътна казаното. pardon.gif
Иначе съм съгласна, че е по-добър от стереотипните американски бози.
dlh
Аз заведох Камен, Алекс (NoEx) и една приятелка да го гледат, и тримата останаха очаровани от филма smile.gif
DeStRuCti0N
До някаква степен са се придържали към историческите факти, но са прекалили с ефектите тип sin city и матрицата.
В интерес на истината съдейки по коментарите ви очаквах нещо доста по - добро... не ги разбирам тия полуанимационни истории.
Ако бяха платили на повече статисти, вместо за ефекти щеше да е по - добре при масовките.

п.с. И нямаше да е лошо режисьора да се консултира със специалисти (лекари и т.н.), тъй като обезглавяванията и всезъзможната сеч, беше почти безкръвна...
dlh
хем са прекалили с ефектите, хем малко ти се вижда кръвта wink.gif
NoEx
QUOTE(dlh @ Apr 1 2007, 06:35 PM) *
Аз заведох Камен, Алекс (NoEx) и една приятелка да го гледат, и тримата останаха очаровани от филма smile.gif

Да, филмът наистина е много готин wink.gif
peckolai
Не съм го гледал още но гледах мейкинг (Never Before Scene) по VH1 и съм сигурен, че ще ми хареса - не заради сюжета, а заради начина по който е направен. Уникално, оригинално. Същото ми хареса и в Sin city. Зрителите отдавна вече са преситени от кино и е много трудно да се измисли оригинален сценарий, който да се хареса на огромно количество хора. Така че остава техниката на представяне на сюжета и това ще са големите удари в киното и телевизията занапред - оригинално заснети кадри, новости в ефектите и тяхната комбинация и най-вече динамика в кадъра.
Lax
Аз утре ще ходя да го гледам. Чувам много добри отзиви, дано и аз остана доволен.
zeraful
Това е един от малкото филми, който за една седмица гледах 4 пъти о.О. Ефектите са на доста високо ниво, масовките са шукар, а историята и сюжета са повече от великолепни. Един от малкото стойностни филми изфабрикувани напоследък. Макар и, че вече го завъртях 4 пъти очаквам с нетърпение да дойде и на нашето кино, да му се насладя за пореден път.
SkinHeads
Филма е веднъж. Гледах го 2 пъти и мисля, че и 10 пъти да го гледам все ще е с интерес. Четох някъде, че филма бил скрито послание към Буш и неговата политика. А и според мен всеки от нас има какво да научи от етичния кодекс на спартанците.
Leader
Не ми беше толкова интересен, първо - защото знаех историята, второ - защото съм гледал филма '300 спартанци', който е долу-горе същия, само че при него се е наблегнало на историческата точност. Има ефекти и други работки, ама чак да е най-великия - айде немъ нуждъ.
GoodINC
QUOTE(Energy--- @ Mar 25 2007, 10:52 PM) *
От гледна точна на историята.. малко вярни неща има, все пак е филм, холивудски. Това за комикса.. интересно, мерси за информацията.

На мен лично ми хареса как са свързали компютърната анимация с реалността, просто на места дори не можеш да разбереш, кое от 2-те е. Някак си, като го гледаш и се надъхваш. От целия филм ми хареса само битката разбира се, тя е в основата и до сега съм си я пускал няколко пъти, просто са го направили много добре. Движенията на самите спартанци са измислени ефективно, със забавените кадри.
dreben
Пускам едно мнение от форума на 3о-4о, с което до голяма степен съм съгласен:

Начи отидох да го гледам като на изложение - да видя какво ново компютързацията ан киното.
С желание отидох и се разочаровах.

Откъм сюжет - пълна скръб (това поне го очаквах). Напомпан героизъм, драматични моменти в житни поля, неизбежната вярна Пенелопа (актрисата ми се видя лека попрезряла да своя цар), предопределение и т.н. и т.н. - всичко познато до втръсване. Може би за достойнство би могъл да мине крещящия в лицето на зрителя Леонид с маниакален блясък в очите - все пак за да поведеш 300 бойци срещу многократно превъзхождащ враг се иска определено количество маниащина и лудост.

Диалога на моменти е неуместен.

банален саундтрак - малко айриш, малко жица, малко балкански напеви - аре, чУвали сме го това вече, при това не веднъж.

Това заради което отидох да го видя - визията. Има красиви моменти, да. Когато стрелите засенчват слънцето например. Или когато камерата се забавя ала Уашовски за да подчертае движенията - сякаш изкопирани от гръцка ваза.
Обаче - всичко прилича прекалено много на компютърна игра. Явно ефекта е търсен, ама не ми хареса.
Много е шарено - уж в тъмната гама, уж сенки туй-онуй - накрая става една натоварваща шарения.
Има визуални заемки оттук-оттам, ама цялостната концепция се губи.

Не си струва билета, т`ва е.
Така си е то. Тва, че филма е по комикс, не значи, че може да го направи първия срешнат.
Да го бяха дали на Тим Бъртан и без туй им прави Батманите...

Постингът е публикуван от лице /или дупе/ с никнейм pocti_bezobidna
dlh
хейтърка :>
от далеч си личи, че постингът й е в стил "аз съм различна", а не реален коментар защо филмът не е хубав
твърде клиширано
dreben
QUOTE(dlh @ Apr 4 2007, 03:43 PM) *
от далеч си личи, че постингът й е в стил "аз съм различна", а не реален коментар защо филмът не е хубав
твърде клиширано

Донякъде е така. Обаче ми се струва, че хората, които дращят в онзи форум са надживели преди доста време годините, в които се стараят да бъдат различни. < абе замислям се, щото се сещам какви неща си купих съвсем наскоро и как все още ме тресат детинщини /не че имам неизживяни детства и не са ми купували играчки и сладолед, ама../> Пък колкото до филма.. харесаха ми основно сцените, в които забавяха кадрите, < и не щото единствено тях възприемах! :D > иначе нищо специално. Не си падам по екшъни, пък било то и древен комикс-екшън :>
dlh
и ти не си го гледал на кино wink.gif
GoodINC
QUOTE(dlh @ Apr 4 2007, 03:43 PM) *
твърде клиширано

Напълно съгласен.

Филма си е добър и толкова... все трябва да търсим кусурите на всичко...
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.