Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: UniBG Wiki
UniBG Forums > Дискусии > Основни
dlh
Както някои от вас вече забелязаха, в горният край на страницата се появи линк "UniBG Wiki".

Това е нов проект на мрежата, който има за цел да събере документация в помощ на потребителите. За момента регистрацията е ограничена за определен кръг от хора, но се обмисля варианта да бъде пусната публично, като всякакви идеи за защита от abuse са добре дошли.

Ако все пак искате да помогнете с нещо, то сте повече от добре дошли да напишете или допълните някои материал, като го изпратите на някои от екипа. За момента той включва мен, satanas, Narf и NoEx.

Въпроси и предложения може да отправите тук или в канал #wiki.
NoEx
Според мен не всеки трябва да има възможноста да редактира дадена статия, защото иначе информацията може да се изгуби (бъде изтрита).
dlh
То затова има backups, пък и затова чакам предложения как да се запази информацията.
Narf
Мисля, че има възможност да се правят read-only articles. Като направим обаче всички такива, ще се обезсмисли идеята на wiki системата.
За съжаление, в мрежата има повече хора, които биха направили мръсно, отколкото такива, които ще прочетат документацията(лично мнение).
Lax
QUOTE(Narf @ Feb 28 2007, 04:27 PM)
Мисля, че има възможност да се правят read-only articles. Като направим обаче всички такива, ще се обезсмисли идеята на wiki системата.
За съжаление, в мрежата има повече хора, които биха направили мръсно, отколкото такива, които ще прочетат документацията(лично мнение).
*

Не само ти си на това мнение, а и то си е доказано, след като именно някой от тези беше изтрил статията с историята на UniBG и на нейно място беше написал, че мрежата няма нужда от история.
DeStRuCti0N
QUOTE(Narf @ Feb 28 2007, 04:27 PM)
*

QUOTE(Lax @ Feb 28 2007, 04:51 PM)
Не само ти си на това мнение, а и то си е доказано, след като именно някой от тези беше изтрил статията с историята на UniBG и на нейно място беше написал, че мрежата няма нужда от история.
*

Ами затова е добре да не е съвсем free, за да не може някой идиот да съсипе труда на доброволно включилите се в инициативата.
dlh лесно може да прецени, кой от желаещите е сериозен и съответно да го добави към системата.
silence
И аз съм на това мнение. Ако достапът е напълно свободен има голяма вероятност да се затрупа с ненужна плява, или пък да изчезне информацията.
Няма ли да е добре да се създаде модераторски екип от 4-5 човека, които да одобряват кандидатурите на желаещите да пишат?
spasko
Не е ли по добре да излиза в отделен прозорец ?!? wink.gif
RABIES
Не вярвам да има чак толкова голямо значение кой предоставя информация. Ако толкова някой държи да вижда ника или името си, то екипът ви може да пише нещо като "Предоставено от (ник/име)". Според мен правилното решение е правоимащите да са ограничен брой хора.
nAHTEPa
Идеята е много добра thumbsup.gif
mix25
добре е, но някой артикули са празни като гледах ония ден.
DaDiablo
QUOTE(mix25 @ Mar 1 2007, 12:05 AM)
добре е, но някой артикули са празни като гледах ония ден.
*

QUOTE(dlh @ Feb 28 2007, 02:26 PM)
Това е нов проект на мрежата
*

Ще се напълнят всички, спокойно smile.gif
mix25
DaDiablo ми не съм се притеснил. smile.gif
успех с проекта
justanotherlame
a ne moje li prosto - ro i ako nqkoi ima predlojenie za vmukvane iztrivane i ... taka natatyk da syobshti na napisaliqt statiqta i ako toi udobri popravkite da q popravi
dlh
не, за съжаление няма такава система, а нямам време да я пиша

все пак измислих нещо, което в най-скоро време ще се вкара в действие, за пробата smile.gif
GoodINC
Сложи пак горе бутона "UniBG Wiki".
dlh
слушам
GoodINC
Благодарско smile.gif.
И все пак давайте мнения за написаното... препоръки са добре дошли.
sasho_metallico
Според мен най-доброто нещо, което може да се направи по въпроса е: Every modification requires moderation
Или всяка една промяна по статиите да се одобрява от модератор. Но за целта трябват хора, на които да се има доверие и да могат да се занимават, естествено ;]
killer
Добра е идеята но подберете по голям екип от support.
Не за друго ми защото Narf, Noex и ти малки хелпере сте заети и с доста други работи, можете малко да прехвърлите и на други smile.gif
GoodINC
Смятам, че сме достатъчни smile.gif.
Аз имам достатъчно свободно време да се занимавам, ако се измисли нещо по въпроса.
Fizual
Идеята ми е следната . Самта система на wiki да има левъли или най различни титли с достъп до различни опции за редакция . Примерно статий да се пишат от хора от екипа на унибг (заради хелп) а те да се продиктувани от баседите които да са фрий . Вярно ще има як флууд но един екип от 30-40 човека ще се справяр добре ...
dlh
Аз по-скоро си мисля да вържа wiki-то към форума..
Dragster
QUOTE(dlh @ Mar 19 2007, 12:35 PM) *
Аз по-скоро си мисля да вържа wiki-то към форума..

Interesna ideq, shte byde hubavo ako stane.
Halo
Питане - ако разпиша апокрифен наръчник на тема "Как да хлебим, качествено и с финес в IRC." и ти го пратя, ще го публикуваш ли ? smile.gif
dlh
хахаха, защо не biggrin.gif
black`d3vil
добре де, неможе ли след като се напише една статия (ако така мога да ги наричам "постовете" в wiki ), то след това да се изпраща за удобрение (и евентуална редакция) и чак след това да бъде публикувана. Разбира се, тук може да се създаде проблема с недостатъчно хора, които да преглеждат статиите и да ги редактират ако се наложи, но както се казва "всяко зло за добро", защото ако се пусне абсолютно без контрол - знаеме какво ще се случи до 24 часа... ;-) .

Например ако има 2-ма души които онлайн би било перфектно, все пак от време на врене да се хвърля поглед, или при получаване на статия да се изпраща кратко съобщение (SMS) до няколко човека, които имат съответните правомощия за редакция и удобрение. Ако се хоства на някоя машина може да стане чрез sms2mail ;-) и примерно услугата от сайта на мТел е безплатна и надали ще натовари толкова съответната машина (даже хич ;п) . Другото нещо, което може да се обсъди е удобрението на дадена статия да минава през двама или повече "проверяващи", които да си дадат съответното мнение. Последното е малко неудобно от факта, че може да възникне известно забавяне от момента на пускане на статията в бета вариант (ако така мога да нареча статия неприминала през гореспоменатите фази) до момента на нейното побликуване, което мисля, че ако се изпипа както трябва ще става максимум до 24 часа, което за статия не е чак толкова много.
Горе доло се опитах да нахвърля няколко идей, но явно вече те са биле предложени ;п
Mariyana
QUOTE(black`d3vil @ Apr 10 2007, 02:08 AM) *
добре де, неможе ли след като се напише една статия (ако така мога да ги наричам "постовете" в wiki ), то след това да се изпраща за удобрение (и евентуална редакция) и чак след това да бъде публикувана. Разбира се, тук може да се създаде проблема с недостатъчно хора, които да преглеждат статиите и да ги редактират ако се наложи, но както се казва "всяко зло за добро", защото ако се пусне абсолютно без контрол - знаеме какво ще се случи до 24 часа... ;-) .

Например ако има 2-ма души които онлайн би било перфектно, все пак от време на врене да се хвърля поглед, или при получаване на статия да се изпраща кратко съобщение (SMS) до няколко човека, които имат съответните правомощия за редакция и удобрение. Ако се хоства на някоя машина може да стане чрез sms2mail ;-) и примерно услугата от сайта на мТел е безплатна и надали ще натовари толкова съответната машина (даже хич ;п) . Другото нещо, което може да се обсъди е удобрението на дадена статия да минава през двама или повече "проверяващи", които да си дадат съответното мнение. Последното е малко неудобно от факта, че може да възникне известно забавяне от момента на пускане на статията в бета вариант (ако така мога да нареча статия неприминала през гореспоменатите фази) до момента на нейното побликуване, което мисля, че ако се изпипа както трябва ще става максимум до 24 часа, което за статия не е чак толкова много.
Горе доло се опитах да нахвърля няколко идей, но явно вече те са биле предложени ;п

Няма да е такава голяма философия ако просто се постнат и после въпросните 2ма цензури, за които говориш да прегледат и ако качеството е нулево просто да преработят или да делнат темата не мислиш ли? Това олеснява процеса май май, ето и Гудьо си предложи услугите, вместо затруднението със смс-та или мейли и т.н. Ама като гледам ентусиазма да се постват някакви работи граничи с интелигентността на кактус pardon.gif, не че не си е трудоемко де...
black`d3vil
хаха ;-) и ти си права, че може да стане по-лесно smile.gif . А отностно горенаписаното от мене - просто това ми хрумна и го написах, все пак това са само предложения...но да не спорим за глупости.
dlh
UniBG Wiki вече е с нова версия на софтуера си.

Ако забележите някакви бъгове, свиркайте wink.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.