Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Windows Vista sound shits
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab
dlh
Поради скорошния ми проблем се наложи да си сложа нов Windows и реших да е Vista.

Всичко добре, не товари толкова, колкото си мислех, но ми се появи някакъв проблем със звука sad.gif
Когато го увелича се чува някакъв гаден шум и нямам идея от какво може да е.

Някой да има идеи?

П.П.
Новата фонетична подредба е гадна wink.gif
flox
Az imah syshtiq problem na windows xp, ne znam ot kakvo beshe towa, no kato go preinstallirah she oprawi. Probvaj mozhe i da oprawi =).
Forfi
Ако сте с вградени аудио карти опитайте със отметка на "Mute" на "CD Audio" във "Volume control"-а
dlh
ъм... къде е това при мен?
Forfi
В интерес на истината нямам виста, но на всички предни версии на уиндоус след 95 винаги си е било точно до часовника smile.gif
dlh
имам предвид, че нямам мют за сд-то при миксера
Forfi
Ако го няма изобщо менюто за СиДи - от "опшън"-"пропъртис" ще излезне вероятно, но в случай, че нямаш само "муте"-то ситуацията явно е различна при виста
dlh
въобще го няма, ама и такова меню няма smile.gif

аа! току-що за първи път ми се рестартира windows explorer-a на vista!;)
направих си сефтето
dreben
QUOTE(dlh @ Feb 17 2007, 05:25 PM)
въобще го няма, ама и такова меню няма smile.gif

аа! току-що за първи път ми се рестартира windows explorer-a на vista!;)
направих си сефтето
*

btw, вистата на каква конфигурация я караш и какво си отрязал ( ако нещо изобщо ). Дали ще ми тръгне на един 4гб партишън само за тестдрайв.?
dlh
Нищо не съм отрязал и върви нормално, засега поне. Конфигурацията ми е слаба - Celeron@2.4GHz, 512 DDR RAM, GForce 5600 256 RAM.

За инсталация изисква 7GB свободно място, поне при Ultimate версията е така.
dreben
QUOTE(dlh @ Feb 17 2007, 07:44 PM)
Нищо не съм отрязал и върви нормално, засега поне. Конфигурацията ми е слаба - Celeron@2.4GHz, 512 DDR RAM, GForce 5600 256 RAM.

За инсталация изисква 7GB свободно място, поне при Ultimate версията е така.
*

Тва май десктоп някакъв.? Аз се чудех на лаптопа си дали ще мога да го подкарам, но се отказах :) Кекава ми е щайгичката :)
Exploit
Сякои говори че Vista било добър Software, че вируси много трудно пробивали и т.н, и дори че те пита ли да приемиш тази фирма да ти update информацията и т.к сичко ставало с твое съгласие да съгласен сам с това. Но за сметка на : diver ти се скапват ето 1 пример при dlh, да не говорим че зима 35% от процесора , товапи супер много видео картата и често хората се оплакват.Все още има доста дупки по Vista.

П.С dlh инстал си нови дръвери.
mix25
а да не е нещо от колоните? да не са се скапали?
dlh
QUOTE(dreben @ Feb 17 2007, 06:49 PM)
Тва май десктоп някакъв.? Аз се чудех на лаптопа си дали ще мога да го подкарам, но се отказах smile.gif Кекава ми е щайгичката smile.gif
*

десктоп е, да
може би за следващия ти лаптоп... smile.gif

QUOTE(Exploit @ Feb 17 2007, 07:13 PM)
Сякои говори че Vista било добър Software, че вируси много трудно пробивали и т.н, и дори че те пита ли да приемиш тази фирма да ти update информацията и т.к сичко ставало с твое съгласие да съгласен сам с това. Но за сметка на : diver ти се скапват ето 1 пример при dlh, да не говорим че зима 35% от процесора , товапи супер много видео картата и често хората се оплакват.Все още има доста дупки по Vista.

П.С dlh инстал си нови дръвери.
*

това колко процесорно време заема зависи от процесора, не от операционната система
а драйвърите са чисто нови от сайта на бозето

QUOTE(mix25 @ Feb 17 2007, 08:46 PM)
а да не е нещо от колоните? да не са се скапали?
*

тц. те по принцип имаха някакъв гаден шум, който идваше от магнитното поле на монитора, но са отдалечени от известно време и изчезна. а новия се появи точно след като инсталирах vista.
DaDiablo
Аз ти предлагам да опиташ единствения лек при тая **** наречена Windows, а именно reinstall smile.gif
dlh
на два дена е бозата.. smile.gif
demond
be kupete si svestni komputri, napraveni ot kachestveni chasti, sglobeni ot renomirani firmi, pokrivashti ne minimum requirements a recommended - i togava shte vidite che Vista niama absolutno nikakvi problemi - pone ne na moja laptop ot 2500 dolara smile.gif
dlh
"Руски части, американски части - всичко се прави в Тайван!" - из Armageddon
dlh
Оказа се, че наистина е от тонколоните. Човек не би очаквал подобно нещо от Creative, но уви...
misterios
Az si imam Vista na laptop-a , i niamam problemche no vse oshte niamam internet de biggrin.gif , i sam s Vista Home Premium li neshto takova mai beshe tongue.gif
Forfi
dlh като ги закачиш за телевизора/уредбата/грамофонаилинещодругостакъвжак пак ли се чува неприятния шум ? А като не са закачени никъде, а само им е пуснато напрежението ?
dlh
нямам върху какво друго да ги закача, а иначе не - когато само са пуснати, не се чува, и тъкмо това е странното smile.gif

а и се натъкнах на нов проблем - сложих си 5.1 тонколони, които преди си ги ползвах с този компютър, но се оказа, че работят само две от тях + баса, каквито и настройки да направя
Forfi
QUOTE(dlh @ Feb 27 2007, 11:02 PM)
нямам върху какво друго да ги закача, а иначе не - когато само са пуснати, не се чува, и тъкмо това е странното smile.gif
*

Ако ще ги хвърляш да ти дам адреса да ги пратиш smile.gif

Не съм работил с виста и не знам къде какви настройки има, но вероятно проблема си е по настроките на операционната системата.
dlh
Няма да ги хвърлям wink.gif
Ще ги занеса на майка ми, че нейните тонколони са вече наистина за изхвърляне smile.gif

А иначе уж всички настройки са наред, дори Winamp-а сам си казва, че са 5.1 тонколони, но просто не изкарва звук оттам. А като тествам от настройките на Windows се чуват всички.
misterios
eto malko info za moya skapan laptop biggrin.gif

• Model Satellite A100-632
• Processor INTEL Core 2 Duo T7200 / 2000 ((4Mo L2 Cache, FSB 667Mhz)
• Memory 2048 Mb DDR2 (2*1024)
• Hard Disk 200 Gb SATA (4200 rpm)
• Optical Drive DVD +/- RW DL
• Screen TFT 15,4 TruBrite
• Video Card NVIDIA Geforce Go 7600 - 256 Mb
• Resolution 1280 x 800
• Modem Yes
• Network 10/100 Mbits - WIFI 54Mbits
• Webcam No
• System OS Win Vista Home Premium
• Connection 4 USB 2 - 1394 - Bluetooth 2.0 - 5/1 reader
• TV Option S-video TV-out
• Weight 2,7 kg
• Warranty 1 Year
dlh
хехе, за кво ни е ?smile.gif
имаше такава тема някъде, кой к'ва конфигурация има
misterios
Ne be na nego imam vista be strahile , nali edin pitashe kakvo iska primerno za vista i az pokazvam
Volter
Добре, на mp3 може да е 2 предни и бас.
Пробвай с ДВД как е.
dlh
Би трябвало да емулира саунда и на mp3, както го правеше XP... сега ще тествам с DVD да видим.
dlh
Мда, като махнах драйвърите на Windows и сложих тези на Realtek всичко тръгна както трябва smile.gif

Чак се изкушавам да пробвам с предишните тонколони, но ме мързи wink.gif
Cannibal
Ма ти що не караш с drivers на realtek? И при winXP имах подобен проблем като твоя, докато не сложих оригиналния driver, колкото и да пищеше, че не бил сертифициран happy.gif
dlh
Ми всеки нормален човек би си помислил, че сертифициран от Майкрософт драйвър би трябвало да работи както трябва wink.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.