Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Първи впечатления от N95
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab
dlh
http://www.allaboutsymbian.com/features/it...Impressions.php

отдавна съм си го заплюл този телефон, нямам търпение да излезе wink.gif
dlh
http://about-nokia-n95.blogspot.com/
Mitak
Моят следващ телефон ще е iPhone.

От юни го пускат в САЩ, не ми е проблем да ми го пратят и от там, ама...за да го вземеш - искали някакви договори с оператор и т.н. /така ми казаха от Apple/. Аз обаче не искам да ангажирам човек с договор smile.gif
magdanoz
da wnesa malko info na bg smile.gif

harakteristiki

oshte snimki

za jylalenie oshte q nqma na bg pazara
nqkakwi idei kolko shte e predpolagaemata cena?
lichno mislq che shte e do 1700 lv ama kato se zamislq realno poglednato
n93 izlezna 2200 ama padna byrzo takache .. tongue.gif
dlh
QUOTE(Mitak @ Jan 26 2007, 03:47 PM)
Моят следващ телефон ще е iPhone.

От юни го пускат в САЩ, не ми е проблем да ми го пратят и от там, ама...за да го вземеш - искали някакви договори с оператор и т.н. /така ми казаха от Apple/. Аз обаче не искам да ангажирам човек с договор smile.gif
*

Cingular е оператора.
Вероятно европейската версия ще е малко по-различна, така че чакай.
А разликите между iPhone и N95 са много. Епълския е шаренийка smile.gif

QUOTE(magdanoz @ Jan 26 2007, 05:16 PM)
da wnesa malko info na bg smile.gif

harakteristiki

oshte snimki

za jylalenie oshte q nqma na bg pazara
nqkakwi idei kolko shte e predpolagaemata cena?
lichno mislq che shte e do 1700 lv ama kato se zamislq realno poglednato
n93 izlezna 2200 ama padna byrzo takache .. tongue.gif
*

Споменаха нещо за 600 евро. На мен ми се струва малко, но ще видим. Иначе средата на февруари за САЩ и март за Европа.
magdanoz
QUOTE(dlh @ Jan 26 2007, 06:06 PM)
Cingular е оператора.

Споменаха нещо за 600 евро. На мен ми се струва малко, но ще видим. Иначе средата на февруари за САЩ и март за Европа.
*

absolitno :> iPhone e poweche kato za biju (gyzariika) koqto da struwa mnogo ;-)
do kato n95 e shiroko izpolzwaem telefon razpolagasht s maximalni funkcii ;-)
600 euro mi se strywa prekaleno malko chakame q w bg predi lqtoto :>
black_dahlia
автофокус, оптика Carl Zeiss Vario-Tessar, механичен затвор на камерата

Телефоните почнаха да приличат повече на фотоапарати отколкото на телефони disagree.gif , което лично на мен не ми харесва... А на вас ?
Не мога ли да си взема примерно фотоапарат с 8 МР и телефон, с който да говоря ?
DORKY
За мен тфа са мн пари за нищто ... smile.gif Но се пак си е мания
dlh
QUOTE(black_dahlia @ Jan 26 2007, 10:20 PM)
Телефоните почнаха да приличат повече на фотоапарати отколкото на телефони  disagree.gif , което лично на мен не ми харесва... А на вас ?
Не мога ли да си взема примерно фотоапарат с 8 МР и телефон, с който да говоря ?
*

Хехе, камерите на телефоните не могат да се сравняват с компактните камери smile.gif
hatred
QUOTE(dlh @ Jan 26 2007, 10:04 PM)
Хехе, камерите на телефоните не могат да се сравняват с компактните камери smile.gif
*

не си пипал к800 май :>

камерата е идентична на фотокамерите на сони, с принципа сайбър шот :>
Mariyana
И аз съм анти на всички тези екстри, за мен телефона си остава телефон, ако имам нужда сякаше е по добре отделно да си взема фотоапарат или камера.

Иначе ако ми го подарят няма да го върна, както казват шопите "шамар да е, на аванта да е" pardon.gif
demond
QUOTE(dlh @ Jan 26 2007, 09:06 AM)
Cingular е оператора.
*

do dogodina edinstvenia iPhone kojto shte vidite v BG shte e moja tongue.gif

Apple planirat da go pusnat v Evropa prez Q4, koeto znachi che v BG niama da dojde tazi godina; a kogato dojde, edva li shte e goliam hit - bylgarite ne polzvat iPod i mobile Internet devices i niama da se bryknat nad 1000 leva za telefon
Konqueror

Щом казваш smile.gif така да е ти ще си само biggrin.gif Ама понякога говориш глупости
1. Много хора разбират чували са и са работили с продукти на Apple
2. Има доста който ще се бръкнат за 1000 лева даже и повече smile.gif

П.П. Между другото аз си го всех вече
dlh
QUOTE(dJ_extazY @ Jan 27 2007, 02:35 AM)
не си пипал к800 май :>

камерата е идентична на фотокамерите на сони, с принципа сайбър шот :>
*

няма начин wink.gif
един фотоапарат притежава доста технологии за по-добра картина, които просто нямат място в телефона smile.gif

QUOTE(demond @ Jan 27 2007, 05:45 AM)

Apple planirat da go pusnat v Evropa prez Q4, koeto znachi che v BG niama da dojde tazi godina; a kogato dojde, edva li shte e goliam hit - bylgarite ne polzvat iPod i mobile Internet devices i niama da se bryknat nad 1000 leva za telefon
*

хехе wink.gif съмнявам се да е само твоя
иначе те казаха Q3, ама може и да са променили сроковете след това
особено с тези дела на Cisco...
но за това, че българите няма да се бръкнат 1000лв за телефон, грешиш smile.gif
а iPod не е толкова известен, защото Apple не са атакували медийното ни пространство с реклами smile.gif пък и няма смисъл, според мен - не виждам с какво iPod превъзхожда толкова много един mp3 player... но пък и не съм го разучавал, така че кой знае
Konqueror
Има има истина smile.gif в това което казва dlh
demond
QUOTE(dlh @ Jan 27 2007, 05:06 AM)
иначе те казаха Q3, ама може и да са променили сроковете след това
особено с тези дела на Cisco...

September v Paris shte ima MacExpo i tam shte go predstaviat

но за това, че българите няма да се бръкнат 1000лв за телефон, грешиш smile.gif

naj-mnogo niakoj mafiot da kupi na lubovnicata si, kojato shte go zahvyrli sled 1 sedmica ponezhe ne e dostatychno malyk

а iPod не е толкова известен, защото Apple не са атакували медийното ни пространство с реклами smile.gif пък и няма смисъл, според мен - не виждам с какво iPod превъзхожда толкова много един mp3 player... но пък и не съм го разучавал, така че кой знае
*

sexiness, style, iconic image, iTunes

btw niakakvo si OpenMoko shtialo da byde neshto pochti kato iPhone, no open platform; obache dazhe i da e po-dobro ot iPhone (a to ne mozhe i niama da e), nikoj niama da si go kupi (osven geeks) ponezhe e grozno

Nokia-ta v sravnenie s iPhone syshto e kato Kia v sravnenie s Maserati, pone na vynshen vid
zeraful
Някак си, един такъв, както си седя, май предпочитам "Киа"-та о.О

Гъзарейте си Вие с iPhone.
Mitak
QUOTE(demond @ Jan 27 2007, 05:45 AM)

*

Е аз ползвам Mobile Internet. Като съм някъде на "майната си", как мислиш ssh-вам до сървъра, ако се наложи smile.gif
А и цената на iPhone няма да е повече от 1000 лева.
Във фирмата, в която работя 90% от комютрите са Power MAC & G5.
Доста колеги имат iPod... на мен не ми трябва - mp3 си слушам от телефона. Гледам си и клипове така че.... а относно iTunes - бъгавия. Не ми се спори защо мисля така - лично мое мнение.

А и твоя iPhone едва ли ще го види някой smile.gif
А и iPhone направен за USA няма да може да работи с 3G мрежите в България (информация от Apple).

п.с.
Софтуера на Apple може да е малко тромав, но за хардуера съм ги признал!
Mac OS Server също е доста добре замислено като система.
Mitak
QUOTE(demond @ Jan 27 2007, 07:26 PM)
September v Paris shte ima MacExpo i tam shte go predstaviat

Де късмет шефа да мне командирова smile.gif

btw niakakvo si OpenMoko shtialo da byde neshto pochti kato iPhone, no open platform; obache dazhe i da e po-dobro ot iPhone (a to ne mozhe i niama da e), nikoj niama da si go kupi (osven geeks) ponezhe e grozno
*

Че защо да е грозно?
Мен ме кефи.
demond
QUOTE(Mitak @ Jan 27 2007, 10:59 AM)
А и твоя iPhone едва ли ще го види някой smile.gif
А и iPhone направен за USA няма да може да работи с 3G мрежите в България (информация от Apple).

niakoj ot tozi forum nazhivo verojatno ne... no shte vi pratia pic wink.gif

iPhone shte raboti v BG i navsiakyde drugade, tova e 4-band GSM phone; osven tova poddyrzha EDGE, koeto se vodi 2.75G i se poddyrzha ot Cingular pochti navsiakyde v US; t.nar. 3G e vse oshte sravnitelno slabo razprostranena tehnologia, osobeno v US, kydeto Cingular imat slabo pokritie s HSDPA; v Europe pokritieto chrez UMTS e po-shiroko (mozhe bi dazhe i v BG), no razhodite sa dosta po-golemi (license fees za spectrum, mobile networks upgrades i t.n.), koeto se otraziava na cenite za data traffic

no ideata na iPhone ne e da si na Internet prez cellular, a prez WiFi; i ne samo na Internet, a i da govorish prez WiFi - for free; zatova i e napraven da prevkluchva avtomatichno na WiFi, ako ima naokolo - a tuk ima dosta... vkluchitelno i na 5 metra ot men v momenta moja wireless router s 8Mbit/s inet smile.gif
dlh
QUOTE(demond @ Jan 27 2007, 07:26 PM)
naj-mnogo niakoj mafiot da kupi na lubovnicata si, kojato shte go zahvyrli sled 1 sedmica ponezhe ne e dostatychno malyk

да, ако времето се върне назад с 10 години smile.gif

sexiness, style, iconic image, iTunes

сексапила и стила - спорна работа, според мен е въпрос на имидж и обработка на масовия потребител, а не на истинска красота;
за иконите съм съгласен;
iTunes - ала бала smile.gif

ако е по-добро от iPhone (не, че е), няма да е по-грозно от него, защото точно това е доброто на iPhone smile.gif интересно ми е само дали винаги ще си носиш антистатично парцалче с теб, да му чистиш екрана wink.gif

Nokia-ta v sravnenie s iPhone syshto e kato Kia v sravnenie s Maserati, pone na vynshen vid
*

айде, айде smile.gif
тук прекали малко
iPhone също има кофти черти, а телефона на Nokia си е с доста добър дизайн

QUOTE(demond @ Jan 27 2007, 09:38 PM)
*

please, don't wink.gif
Mitak
QUOTE(demond @ Jan 27 2007, 09:38 PM)

iPhone shte raboti v BG i navsiakyde drugade, tova e 4-band GSM phone; osven tova poddyrzha EDGE, koeto se vodi 2.75G i se poddyrzha ot Cingular pochti navsiakyde v US; t.nar. 3G e vse oshte sravnitelno slabo razprostranena tehnologia, osobeno v US, kydeto Cingular imat slabo pokritie s HSDPA; v Europe pokritieto chrez UMTS e po-shiroko (mozhe bi dazhe i v BG), no razhodite sa dosta po-golemi (license fees za spectrum, mobile networks upgrades i t.n.), koeto se otraziava na cenite za data traffic

no ideata na iPhone ne e da si na Internet prez cellular, a prez WiFi; i ne samo na Internet, a i da govorish prez WiFi - for free; zatova i e napraven da prevkluchva avtomatichno na WiFi, ako ima naokolo - a tuk ima dosta... vkluchitelno i na 5 metra ot men v momenta moja wireless router s 8Mbit/s inet smile.gif
*

Не знам - на мен ми казаха друго... че имало някаква разлика, и да не бързам да купувам телефон. Т.е. 3G нямало общо с бандовете на телефона (може да говоря и глупости в момента, нямам си понятие от GSM мрежи - говоря каквото са ми казали)
EDGE & UMTS - има го в БГ поне за абонати на М-Тел.
Вярно е, че за сега само в София в централната част на Пловдив на дисплея ми се появява "3G"... деба, няма с кой един видеоразговор да направи човек...

За wifi - в България вярно не е много разпространено. Май има в Пловдив на част от главната /до хотел "България"/, и на 1-2 други места, за които не се сещам в момента. В Софя може и да има повечко...

Което ме кара да се замисля за една идея.... но ще я запазя за по-късно smile.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.